Péntektől András-napi vásár

Komárom. Idén november 17-től november 19-ig – péntektől vasárnapig – tart az András-napi vásár. A megszokott módon zajlik majd, most is Közép-Európa egyik legnagyobb erődrendszerének tövében rendezik meg. Minden árusító hely elkelt.

Az András-napi vásár 11 éve költözött jelenlegi helyére, a központi erődnél lévő gyűjtőparkolóba és környékére. A megszokott elrendezés várja a látogatókat, egy külön gasztronómiai résszel, sok hintával, még több árussal – közel 250-en kínálják majd különböző portékáikat. Lesznek kézműves sajtok, szörpök, mézkülönlegességek, sült kolbász, cigánypecsenye, libamáj, forralt és nem forralt borok, érkeznek fazekasok, fafaragók, mézeskalácsosok. A kézműves termékek mellett ruhaneműk, cipők, használati tárgyak, könyvek, játékok és a szokásos vásári bóvli is megtalálható lesz az árusok kínálatában.

Összesen 99 kézműves terméket kínáló stand, 82 ételt és italt árusító hely és 61 egyéb árus mellett 5 kis büfé várja a vásárlókat, nézelődőket. Keszegh Béla, Komárom polgármestere kérdésünkre elmondta, a város egy külön standdal lesz jelen, ahol a hivatal és a városi cégek is képviseltetik magukat: a KOMVaK, a KN Smart Servis, a Comorra Servis és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ.

„Szeretnénk aktív kapcsolatot tartani a komáromiakkal, a vásáron szívesen meghallgatjuk a lakosok és családok gondját-baját, ötleteiket, észrevételeiket, illetve válaszolunk kérdéseikre. Apró figyelmességre számíthatnak azok, akik megállnak standunknál” – mondta, hozzátéve, arra is lesz lehetőség, hogy a vásározók támogassák a gadóci kutyamenhelyet, amennyiben a külön megjelölt gyűjtőkukákba dobják az elfogyasztott üdítők Z-jelzésű palackjait.

(cs)

Top