Nyolc új tűzoltókocsi a járásbaDaniela Saková szlovák belügyminiszter összesen nyolc komáromi járásbeli település önkéntes tűzoltószervezetének adott át Iveco Daily típusú tűzoltókocsikat szeptember végén.

tuzoltok2

A komáromi átadón – ahol a hivatásos és önkéntes tűzoltók országos vezetői mellett Bastrnák Tibor és Vladimír Matejička parlamenti képviselők is megjelentek – a szlovák belügyminiszter méltatta az önkéntes tűzoltók munkáját, kiemelve annak fontosságát, hiszen helyben vannak, ezért sokszor hamarabb érnek ki egy-egy tűzesethez vagy más eseményhez, mint a hivatásos tűzoltók. Ezért lényeges, hogy megfelelő eszközeik legyenek a hatékony beavatkozáshoz. „Segítik a hivatásos tűzoltók munkáját, szabadidejüket feláldozva védelmezik a polgárok életét és vagyonát“ – szögezte le Daniela Saková.

DSC_1324

Komáromban, a vár melletti gyűjtőparkolóban hat község, Bátorkeszi, Búcs, Füss, Megyercs, Keszegfalva és Madar önkéntes tűzoltó szervezeteinek adták át az Iveco Daily típusú tűzoltókocsikat. Rajtuk kívül Ekel és Ógyalla helyi tűzoltói is ugyanilyen járműveket kaptak a belügyminisztériumtól.

(d)

Top