Nyit a strandfürdő és a csónakkölcsönző

Komárom. Június elsején, gyereknapon kezdődik a nyári szezon a komáromi termálfürdőben. Szombattól működik a Holt-Vágon található csónakkölcsönző is. A két létesítményt üzemeltető Comorra Servis városi cég idén is kisebb újításokkal készült a nyárra, ám a termálfürdő főépületének régóta várt újjáépítésére még várni kell.

Kollár Gábor, az üzemeltető Comorra Servis igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a komáromi fürdő felkészült a szezonra. Az évi karbantartási munkákat, műszaki ellenőrzéseket elvégezték, a vízminőség rendben van. A csúszdákkal az előző szezonban akadtak kisebb gondok, idén egy másik vállalatot kértek fel a karbantartás elvégzésére, illetve hoztak néhány biztonsági intézkedést is.

Újdonság, hogy egy fedett teraszon is lazíthatnak majd az emberek. Ez a terasz korábban a Panoráma hotel előtt volt, ám ott már nem lesz rá szükség, hiszen teljesen átépítik a KFC stadionját, beleértve a főépületet, ahol a hotel üzemelt. A terasz mellé egy árusító bódé is került, ahol péksüteményeket, édességeket lehet vásárolni. A másik három büfé is üzemel majd – tavaly óta ezeket más és más vállalkozó üzemelteti. Az egyikben lángosok, a másikban sült kolbász, pecsenyék, a harmadikban hamburger, hotdog kapható – természetesen néhány más „strandos“ étel és üdítők is. Ezen felül egy kis koktélpultnál is lehet majd frissítőket, alkoholmentes koktélokat vásárolni. Fagylalt, vattacukor is kapható lesz a fürdőben. Kollár Gábor szerint – bár tavaly érkeztek panaszok arra, hogy drágák az ételek-italok – a környékbeli fürdőkhöz képest még mindig a komáromi a legolcsóbb.

Ami a belépők árait illeti, az észak- és dél-komáromi vendégek számára kifejezetten olcsó a fürdő látogatása, hiszen kedvezményes belépőt válthatnak, ha igazolták, hogy komáromi lakosok. Csoportos belépők pedig akár 40 százalék kedvezménnyel is válthatók.

Komáromi termálfürdő
Nyitvatartás június: naponta 10.00 – 20.00
Nyitvatartás július/augusztus: naponta 9.00 – 20:00
Felnőtt napijegy: 9,50 euró
Felnőtt napijegy komáromiaknak: 7 euró
Gyerek (4–15 év), nyugdíjas, egészségkárosult: 7,50 euró
Komáromi gyerek, nyugdíjas, egészségkárosult: 5,50 euró
Családi jegy (3-4 fő, felnőttel) 20 százalékos kedvezmény
Bővebb infó: www.thermalkn.sk

Idén is a korábbi években megszokott programokkal várják a látogatókat, hétvégén szabadtéri zumbaoktatással, egyéb családi programokkal. Az igazgató egyúttal arra kérte a fürdőzni vágyókat, ha autóval érkeznek, parkolják le járművüket az ingyenes várparkolóban. Innen 3 perc sétával elérhető a főbejárat, köszönhetően a néhány évvel ezelőtt létesített átjárónak.

Bővítenék a gyerekmedencét

A közeljövőről szólva Kollár Gábor elmondta, következő nyárra szeretnék háromszorosára bővíteni a jelenlegi aprócska gyerekmedencét – nagyjából 10×8 méteresre. Ennek költségeit a Comorra Servis igyekszik saját bevételeiből kigazdálkodni.

A legnagyobb durranás persze a fürdő főépületének teljes körű felújítása lenne. Elkészültek a tervek, a projektdokumentáció, már csak a legfontosabb hiányzik: a pénz. A város csak arra vár, hogy benyújthassa pályázatát – lásd keretes írásunk.

Nyit a csónakkölcsönző is

Június harmadikán, szombaton nyit a csónakkölcsönző is, melyet ugyancsak a Comorra Servis működtet. Tavaly a hét minden napján szinte egész nap nyitva voltak, ám a működés nem volt jövedelmező, ezért a tapasztalatok alapján módosították a nyitvatartást. Így hétfőn szünetel a szolgáltatás, munkanapokon pedig 14 órától 20 óráig lehet vízibiciklit, csónakot, úszódeszkát bérelni (utolsó kölcsönzés 19 órától indul). Ugyanakkor előzetes egyeztetés után hétköznap délelőttönként is van lehetőség a szolgáltatások igénybe vételére csoportoknak, cégeknek.

Csónakkölcsönző a Holt-Vágon
Nyitvatartás keddtől péntekig: 14:00 – 20:00
Nyitvatartás hétvégén: 10:00 – 20:00
Csónak, úszódeszka (paddleboard) kölcsönzés: 6 euró/óra
Vízibicikli kölcsönzés: 7 euró/óra
Kerékpár, roller kölcsönzés: 4 euró/óra (kaució 30/20 euró)
Tandemkerékpár kölcsönzés: 8 euró/óra (kaució 50 euró)
További információ: +421 944 423 828, comorraservis.sk

Jelenleg tárgyalások folynak arról, hogy lesz-e mozgóbüfé a kölcsönző közvetlen közelében, ám az már biztos, hogy egy étel- és italautomata igen. Pár méterrel odébb természetesen működik majd a Trevi étterem, az Apáli étterem, a Schnaps söröző.

Mikor újul meg a fürdő főépülete?

Már egy ideje elkészültek a részletes tervek, már „csak“ a pénz hiányzik ahhoz, hogy kezdetét vegye a komáromi fürdő teljes körű felújítása, korszerűbbé tétele. Keszegh Béla, Komárom polgármestere elmondta, az Érsekújvár-Komárom Fenntartható Városi Fejlesztési Terület által lehívható 30 millió eurós pénzkeretből szeretnék finanszírozni a fürdőfelújítást. Mint arról már többször is írtunk, ebből a keretből összesen 12-13 millió eurót meríthet majd Komárom, elsősorban környezetbarát beruházásokra, amibe a rekreációs célú projektek is beletartoznak. Most már csak a kormánynak kell elérhetővé tenni a korábbi megállapodás szerinti keretet, és Komárom már adhatja is be az előkészített pályázatát. „Bízom benne, hogy már a nyáron, ha a szakértői kormány megteszi a szükséges lépést. Mi készen állunk“ – mondta a polgármester, aki a bizonytalansági tényezők miatt nem szerette volna megtippelni sem, mikor kezdődhetne a fürdőfelújítás.

A távolabbi jövőről szólva kifejtette, a komáromi termálfürdő a terület behatároltsága miatt sosem lesz egy óriási tömegeket befogadó komplexum, ezért arra törekszenek, hogy egy családias hangulatú, biztonságos létesítmény legyen. Olyan, amely a főépület felújítása után a téli időszakban is képes színvonalas szolgáltatásokat nyújtani egy új wellness részleggel, illetve a kibővített fedett medencevilággal.

Csaba Ádám

Top