Nem jönnek migránsok Gadócra

Az egykori gadóci mezőgazdasági iskola területét és épületeit megvásárló cég vezetője cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint migránsok befogadására alkalmas helyet alakítanának itt ki. Boncsek Attila hangsúlyozta, a város  javát szolgáló vállalkozás indulhat az adott területen, hozzátéve, komáromiként szívügyének tartja a város jövőjét. 

gadoc

Miután a komáromi városvezetés és a területet megvásárló cég vezetője egyeztettek, az alábbi közös nyilatkozatot adták ki, hogy tájékoztassák a nyilvánosságot, s egyben eloszlassák az alaptalan félelmeket:

“A korábbi mezőgazdasági iskola vásárlója az ógyallai/zöldállási székhelyű Sawius kft., melynek ügyvezető igazgatója Boncsek Attila. A cég egy nyilvános versenytárgyalás keretén belül vásárolta meg az ingatlant a Nyitra Megyei Önkormányzattól. A vétel bejegyzése még folyamatban van a telekkönyvi hivatalban.

Az ügy és a vállalkozás céljainak tisztázása érdekében Boncsek Attila ügyvezető igazgatóval Stubendek László polgármester, Keszegh Béla alpolgármester és Fekete Tamás hivatalvezető találkoztak a városházán.

A cég vezetője kijelentette, hogy a tulajdonában lévő ingatlant nem célja akár migránsok, akár összeférhetetlen lakosok elhelyezésére használni. Konkrét terveiről, amelyek kapcsán már előrehaladottak a tárgyalásai, és amelynek terveit a város vezetésének is megmutatta, az ingatlan átírási folyamatának lezárulása után kíván nyilatkozni. Elképzelései szerint a város javát szolgáló vállalkozás indulhatna az adott területen: „Komáromiként nekem is szívügyem a városunk jövője”- hangsúlyozta Boncsek Attila.

A város vezetése egyértelműen kijelentette, hogy mindent megtesz bármilyen migránsok befogadására létesülő hely kialakítása ellen. Ugyanakkor, a teljes támogatásról biztosították a kft. vezetőjét minden olyan vállalkozási tevékenységben, amely a város javát szolgálja, amely az elhagyatott ingatlannak egy új tevékenységet ad, és jótékony hatással lesz a gadóci városrész fejlődésére.

A város vezetése folyamatosan követi az ingatlan sorsát, a korábbi tulajdonossal, a Nyitra Megyei Önkormányzattal is egyeztetett az ügyben.”

(d)

Top