Négy szülőből három iskolába küldte gyerekét

Komáromban már február 8-án megnyitottak az óvodák és az alapiskolák alsó tagozatos osztályai. A szülők nagy hányada, több mint háromnegyede gondolta úgy, hogy elég volt a távoktatásból, és elengedte gyerekét iskolába.

A kormány döntése értelmében a járványügyi szempontból bordó és jobb besorolású járásokban február 8-án megnyithattak az óvodák, immár mindenki számára, illetve az alapiskolák alsó tagozatos évfolyamai is. Bár több településen csak néhány nappal később nyitottak, például Gútán – ahol a járványügyi kockázattal indokolták a halasztást –, Komáromban már az első lehetséges napon mehettek iskolába az érintett gyerekek.

Mint kiderült, a szülők egyértelműen üdvözölték a lehetőséget, hiszen olyan városi iskolák is voltak, ahol az alsó tagozatos gyerekek több mint 80 százalékát elengedték iskolába. Az első napon a gyerekek 75 százaléka kezdett újra iskolába járni Komáromban, egy héttel később pedig már a 77 százalékuk visszaült az iskolapadba. (Friss: ezen a héten pedig olyan városi alapiskola is akadt, ahol már az alsó tagozatos gyerekek 90 százaléka vett részt a jelenléti oktatásban.) Az óvodások esetében kicsit kisebb az arány, a múlt héten 59 százalékuk látogatta valamelyik városi intézményt.

A szülők dönthettek úgy is, hogy a járványügyi kockázatok miatt egyelőre nem engedik el gyerme-küket iskolába, óvodába, ám egyértelműen ők vannak kevesebben. Sőt, valószínűleg még több gyerek kezdte volna újra az iskolát, óvodát, ha egyes családok nem lennének házi karanténban, illetve a múlt héten nem rendeltek volna el vesztegzárat a Munka utcai iskola egyik osztályára vonatkozóan, valamint február 15-ig az Eötvös utcai magyar óvodában is. A komáromi iskolanyitással kapcsolatos részletes adatokat táblázatunkban böngészheti.

(cs)
(fotó: Munka Utcai Alapiskola facebook-oldala)

(Cikkünk a Delta eheti számában jelent meg.)

Top