Natiért futnak Gútán a jövő hétenAz idén már hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Dögös Sprintre már lehet nevezni a www.dgsprint.eu címen. Május 25-én, szombaton a köbölkúti Kómár Natikáért futnak a gútai hajómalom festői környezetében.

DGS Sprint-Nati

A köbölkúti Kómár Natália egész eddigi élete egy harc. 2013. szeptember 25-én, 850 grammal, a 26. hétben született. Hozzávetőlegesen 25-30 cm-es magasságát nem is mérték, olyan aprócska volt. Amíg anyukája mesterséges altatásban lábadozott, Natika nagyon erős agyvérzést kapott. De azt is túlélte. Háromnapos korában lehetett először együtt a család, akkor engedték az inkubátorhoz az anyukáját.

Natit Pozsonyba szállították, ahol egy nagyon kockázatos bélműtéten esett át, de a rengeteg komplikáció ellenére ezt is legyőzte. Kéthónapos korában vehették ki először az inkubátorból. Az állapota kezdett szépen javulni, majd szilveszterre már haza is mehetett a család. Sajnos itt nem ért véget a kislány és a család kálváriája, mert újabb orvosi diagnózisok láttak napvilágot: vízfejűség, gyermekbénulás és epilepszia. A kis Nati ekkora terhekkel vágott neki a gyermekkornak. Teltek a hónapok és évek, kortársai fejlődtek, már járni tanultak, ő szegény csak feküdt. A várva várt csodát a rehabilitációs kezelések hozták el.

Fél év alatt a fekvő babából egy járni tanuló kislány lett és 3 éves korára már egyedül tudott lépdelni, valamint az epilepsziás rohamok is elmaradtak. Soha nem adták fel. Négyéves korában még az Achilles-inait is meg kellett műteni, mert a lerövidült inak akadályozták a járásban.

Natika 5 éves múlt, óriási az akaratereje, beszélni tanul, speciális magánoviba kezdett járni és imád a többi gyerekkel játszani.

Nati

A Dögös Sprint idén Kómár Natáliának szeretne segíteni. A kezelések ugyanis nagy összegeket emésztenek fel, amit a biztosító nem fizet és az anyagi korlátok miatt a számukra legmegfelelőbb klinikákra el sem tudnak jutni.

Támogatókat és adakozókat is keresnek a szülők és a szervezők. Bővebb infót a DGS Sprint-Dögös Sprint közösségi oldalán találnak. Ha önök is szeretnének hozzájárulni Nati gyógyulásához, adományaikat az IBAN: SK23 5200 0000 0000 1626 2662 számlaszámra küldhetik a segíteni akarók.

(d)
fotó: Fűri Gábor

Rekordokat döntött a 2018-as Dögös Sprint!

Top