Nagykeszi rangos programokban gondolkodik

Magas színvonalú, nézőközönséget csalogató programok egész garmadáját produkálták tavaly a nagykesziek. Ez elsősorban a nagyfokú igényességüknek köszönhető. 

Csóka Lajos, Nagykeszi polgármestere

Aki már járt valaha is ebben a közel 1000 lakost számláló községben, az első kézből tapasztalhatta, milyen is Nagykeszin egy rendezvény. Ha csak az Utcák főzőversenyére gondolunk, ami egyedülálló a környéken, vagy a hosszú évek óta rendszeresen visszatérő Barátság határok nélkül elnevezésű három ország egy-egy falvának közös rendezvényét említjük. Az egyes szervezetek aktivitása nagyban hozzájárul a falu közösségi programjainak sikeréhez.

Az elmúlt napokban látogatást tettünk a helyi önkormányzaton, hogy Csóka Lajos polgármesternél érdeklődjünk az 2015-ös terveket illetően: „A legsürgetőbbel kezdeném, méghozzá a 6 lakásegységnyi bérlakások megvételével. Az üggyel kapcsolatban úgy érzem célegyenesben vagyunk, és úgy néz ki, hogy rövidesen a község tulajdonát képezik majd ezek a lakások. A másik terv, ami fontossági sorrendben az élen szerepel, az a községi hivatal felújítása. Gondolok itt elsősorban a nyílászárók cseréjére és a 100 éves falak hőszigetelésére. Azt kell, hogy mondjam ez az év a pályázatok éve lesz, hiszen most dől el, melyek lesznek azok a tervezetek, melyek sikeresen veszik majd az akadályt. Remélhetőleg egy ilyen pályázat keretén belül épülhet majd meg a szennyvíztisztító községünkben. Örömömre szolgál, hogy egyre jobban működik a helyi önkéntes tűzoltószervezet. Az eddigi eredményeik azt bizonyítják, hogy mint szervezet létjogosultságot nyertek az állandó ténykedéshez, ezért is nagy gondot fordítunk arra, hogy egy ciszternás kocsival is bővüljön a felszereltségük, mellyel még magasabb szinten képviselhetik községünket az egyes versenyeken, és a tűzbiztonság növelése sem elhanyagolható szempont.

Május közepén szeretnénk megrendezni a helyi falunapot, mely az első a régióban. Természetesen idén is lesz Barátság határok nélkül. Úgy néz ki, hogy a három ország (Szlovákia, Magyarország, Románia) mellé ebben az évben még egy negyedik is társul, méghozzá egy csehországi település révén. Most is teret adunk a népszerű Utcák főzőversenyének, valamint a nyár végi közös búcsúztatónak, melyet a magyarországi Ete községgel együtt rendezünk. A szokásos, már hagyományosnak tekinthető rendezvényeink sem maradnak majd el. Így a nyugdíjasnap megünneplése, a Mikulás, a Karácsonyváró és az évvégi Szilveszteri mulatság. Persze mindezen esemény és az elején említett projektek megvalósítása elsősorban pénz kérdése. Ha sikerül ezekre az akciókra pénzt elkülöníteni, nem látom akadályát a sikeres megrendezésüknek“ – mondta Nagykeszi polgármestere.

Pint Sándor

Top