Most tényleg meg lehet mutatni

Sokak számára már régen nem számít Gerzson (5)titoknak, hogy egyéb képviselői teendőim mellett a turizmus fejlesztését neveztem ki zászlóshajómnak. A témakörhöz többen is óvatosan állnak hozzá, olykor pedig még élcelődnek is rajta, ugyanakkor mi tényleg komolyan gondoljuk, amikor azt mondjuk: Komárom város egyik (de nem az egyetlen) kitörési lehetősége az idegenforgalom, hiszen ehhez minden feltétel adott, csak élni kell vele. Olyan támadásokkal is szembe kellett néznünk, melyek szerint csak a saját fejünk után megyünk, és nem adunk kellő teret másoknak, hogy ők is részt vehessenek ügyünk kiteljesedésében. Ezt megcáfolandó, létrehoztunk egy turisztikai fejlesztési alapot, 10 ezer eurós kerettel.

A történet dióhéjban arról szól, hogy bármelyik komáromi lakos, polgári társulás, esetleg cég előjöhet az ötleteivel, amit az általam másfél éve vezetett idegenforgalmi bizottság fog tárgyalni. Amennyiben meggyőznek minket arról, hogy a terveik vendégeket hoznak a városba, maximálisan 2000 euró támogatásban részesülhetnek. Természetesen mi csak ajánlatot teszünk, ami alapján a kérelmeket a testület is megtárgyalja, majd jobb esetben jóvá is hagyja. Az érdeklődők további információkat a város kulturális osztályán, Sebő Beától kaphatnak.

Mindannyian jól tudjuk, hogy a különböző közösségi, egyben nyilvános felületeken nagyon sokan véleményezik, olykor pedig kritizálják a munkánkat. Ugyanakkor szerencsére jó ötletekkel is szembesülünk, amiket megéri felkarolni. Mindenkit arra biztatok, hogy pályázzon, lépjen tovább a sehova sem vezető verbális adok-kapokon, és elképzeléseit az új lehetőséget kihasználva váltsa valóra. Azt hiszem, ha így lesz, abból idővel minden komáromi profitálhat.

A működő idegenforgalom ugyanis sokszor több apró momentumból áll össze, és szinte minden esetben szükség van a polgárok együttműködésére is. Mi ezt szeretnénk, ezért is nyitunk a lakosok felé, hiszen tudjuk, nélkülük hosszú távon nem fog menni. A minőségi, jó programokkal, és a nyitott hozzáállással ráadásul máshol is felhívhatjuk magunkra a figyelmet, ami esetleg idehozhat néhány új befektetőt is. Hiszen egy boldog, mosolygós város sokkal szimpatikusabb lehet minden mecénás számára.

Tehát, még egyszer: Hajrá komáromiak! Mutassátok meg, mi lakozik bennetek! A legboldogabb akkor leszek, ha a teljes keret kimerül, hiszen az minimum 5 látványos rendezvényt, történést fog jelenteni. Fogjunk tehát össze!

Kovács Gerzson Dávid, városi képviselő

Top