Mesterségek napja a Munka utcai iskolában

Komárom. Második éve szervezett szórakoztatva nevelő iskolai programot felső tagozatos tanulóinak a Munka Utcai Alapiskola. A tavalyi Zene hónapja után, múlt csütörtökön és pénteken a mesterségeké volt a főszerep.

SONY DSC

Már délelőtt kilenc órakor megtelt élettel az iskola két épülete. Húszfős csoportokban váltakoztak a tanulók a két napra műhelyekké alakított tantermekben. Az egyik helyszínen volt tanulójuk, László Orsolya tartott sminkbemutatót, egy osztállyal arrébb alkalmi fodrászat nyílt. Volt ahol varrtak, máshol virágtartót készítettek, egy harmadik helyszínen nemezeltek a tanulók, akik láthatóan élvezték, hogy a tananyag helyett ezúttal mesterségeket figyeltek, tanultak és próbáltak ki.

„Igyekeztünk úgy összeválogatni a szakmákat, hogy a fiúknak és a lányoknak is kedvezzünk” – mondta el Károlyi Szikonya Judit iskolaigazgató. „A helyi Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola, a Pozsonyi úti Műszaki Szakközépiskola, valamint a Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola oktatóin kívül érkeztek mesterek és ott tanuló diákok a Karvai Szakközépiskolából és a Gútai Magán Szakközépiskolából” – avatott be.

SONY DSC

Az igazgatónő tudatta, ötödikeseik közben a komáromi cipőgyárban, a hetedikes tanulók pedig a Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskolában tettek látogatást a Mesterségek napja keretében, a helyszíneken ismerkedtek további szakmákkal.

„A rendezvénnyel az volt a célunk, hogy népszerűsítsük ezeket a szakmákat, segítve ezzel a szakközépiskolákat, akikkel igyekszünk a lehető legjobb kapcsolatot ápolni. Másrészt a tanulók szórakozva tanulhattak, és bepillantást nyerhettek egy-egy szakma fortélyaiba” – magyarázta Károlyi Szikonya Judit.

Az igazgatónő elárulta, jövőre is lesz hasonló rendezvény a Munka Utcai Alapiskolában. A témát már keresik.

(bárány)

Top