Megyercs, a családias község

Az 1200 lelket számláló községben az utóbbi években példaértékű összefogást lehetett tapasztalni. Ezáltal Megyercs egy kis családias falu lett, ahol az emberek egyre jobban érzik magukat, ezt főleg a község rendezvényein tapasztalhatják a faluba látogatók. Itt a helyi iskolások, a falu gyermekei és szervezetei szórakoztatják a közönséget.

Molnár Zoltán, Megyercs polgármestere

A napokban a helyi önkormányzaton jártunk, érdeklődve, milyen nívós tervekkel készülődnek a 2015-ös évre. Kérdéseinkre Molnár Zoltán, Megyercs polgármestere válaszolt, aki már harmadik alkalommal tölti be ezt a tisztséget. „Idejében elkezdtük a fejlesztési folyamatot, melyekre építjük a terveinket. Valójában egy nyolcéves folyamat van mögöttünk, melyeket az elkövetkezendő években tovább szeretnénk folytatni. Anyagi okok miatt sok feladatunk elmaradt, és vannak olyan pályázatok is, amelyek nem voltak sikeresek, de ezeket nem rejtettük a fiók mélyére, hanem tovább figyeljük a kiírásokat, hogy újra megpróbáljuk a pályázást. Megemlíteném, hogy nincs mindenhol vízvezeték a faluban. Az elmúlt években a Küllő, a Violín és a Kis-utca részeket sikerült realizálnunk, de a községben vannak még helyek, ahol sajnos nincs ivóvíz. Ezeket szeretnénk minél hamarabb orvosolni. Az óvoda, és az iskola felújításai is tervbe vannak véve, nem beszélve a községi hivatal hőszigeteléséről, és a nyílászáróinak a cseréjéről. Úgyhogy feladat van elég. Ha sikerül pénzt elkülöníteni az említett akciókra, semmi akadályát nem látom a felújításuknak. El kell azt is mondanom, hogy ebben a községben a felújítások nagy részét saját erőből vagyunk kénytelenek megoldani.

Azonban a közösségi programjainkról sem feledkezünk meg. Így március 15-én kezdünk a megemlékezéssel, majd ezt követi a májfa állítása. Egy héttel később Megyercs rendezi az 5 falu sportnapja vetélkedőt, aztán május közepén Pünkösdi királyválasztás lesz. Júniusban a gyermeknap, a hónap végén pedig a nagyszabású falunap. Július végén vagy augusztus elején szándékozzuk megrendezni a népszerű 11-es rúgó versenyünket a helyi sportpályán. Az évvégi programjaink közül kiemelném az októberi Tökfesztivált, a jubilánsok köszöntését és a szabadtéri Mikulás ünnepséget, melyre tavaly több mint 400-an jöttek el. El kell, hogy mondjam: az előző testülethez képest változott az önkormányzat összetétele. Bízom benne, és remélem, hogy az új testület ugyanolyan módszerrel fog dolgozni, mint az eddigiek, vagyis a falu érdekeit fogják szem előtt tartani, hisz ez mindannyiunk szíve vágya” – mondta Megyercs első embere.

Pint Sándor

Top