Megújult a Tulipán óvoda

Komárom. Március 27-én ünnepélyes keretek között átadták a felújított Víz utcai Tulipán óvodát. A több mint 220 ezer eurós támogatásból megújult az óvoda épületegyüttesének teljes hőszigetelése, új nyilászárókat szereltek fel, és megújultak a rossz állapotban lévő teraszok is.

IMG_4599

2018 májusában kapott magyar állami támogatást Komárom városa a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-től. A projektnek köszönhetően teljesen megújult az óvoda: leszigetelték az épületegyüttest a teraszokat is beleértve, új műanyag ablakokat építettek be, valamint lecserélték a főbejárati ajtókat. Az óvoda új, nevelést segítő számítástechnikai eszközökkel is gazdagodott.

Az átadón részt vettek Czimbalmosné Molnár Éva, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője, Fekete Irén, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke, Juhász György, a Selye János Egyetem rektora, Keszegh Béla, Komárom város polgármestere, Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke, Varga Tamás és Gajdáč Ondrej, komáromi alpolgármesterek, Szénássy Tímea, az iskolaügyi és kulturális bizottság elnöke, városi képviselők és más közéleti személyiségek.

IMG_4596

Keszegh Béla polgármester köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki segítette az óvoda felújítását. Mint mondta, Komárom város vezetése továbbra is prioritásként tekint a komáromi oktatási intézmények fejlesztésére.

A Víz utcai Tulipán óvoda Komárom második legnagyobb magyar tanítási nyelvű óvodája, jelenleg mintegy nyolcvan gyermekkel, négy vegyes korosztályú csoportjuk működik.

(d)

Top