Megújult a Rózsakert

Komárom. Múlt kedden (június 25-én) átadták a komáromi strandfürdő előtti felújított Rózsakertet. Megszépült a terület. Nyolc szabadtéri fitneszgép áll a lakosok rendelkezésére.

SONY DSC

Keszegh Béla polgármester az átadón elmondta, három tételből áll a Rózsakertre költött ötvenezer eurós tétel. Ipóth Szilárd és Horváth Attila városi képviselők tavaly éltek a képviselő-testület által megszavazott lehetőséggel, és a rájuk eső 10-10 ezer eurót a Rózsakert felújítására ajánlották fel. Így tett Szénássy Tímea városi képviselő, az ötletgazda is: az általa felajánlott 10 ezer euróból vásárolták meg a nyolc szabadtéri fitneszgépet. Ezek kiválasztásakor nem az árat nézték, az elsődleges szempont a kényelem és a biztonság volt – hangzott el. Újabb 5 ezer euróba került a Rózsakert megvilágítása. Az egész területet füvesítették, eltüntették a használhatatlan állapotú szökőkutat, he­lyére sziklakert került. Hamarosan kamerákat szerelnek fel, amelyekre a város biztosít anyagi forrásokat.

SONY DSC

Keszegh Béla megemlítette, a Rózsakerttel szomszédos területen őszre készül el a Csillag erődöt formázó Cultplay interaktív játszótér 250 ezer euróból. A közbeszerzés lezárult, ám mivel európai uniós projektről van szó, most ellenőrző folyamat kezdődik, utána indulhat az építkezés.

IMG_5877

A szalagkibontás után a városi nyugdíjasklub tagjai voltak az elsők, akik kipróbálták a Rózsakert fitneszgépeit – ezek olyan berendezések, amelyeken az idősebbek is nyugodtan tornázhatnak, hiszen számukra sem olyan megerőltetőek a gyakorlatok.

Kép és szöveg: bj

(Cikkünk a Delta július 2-i számában jelent meg.)

Top