Megújul Izsa központja

Az elmúlt év márciusában tették le az alapkövét a község felújításra váró főterének, amelynek tervezője Litomericzky Nándor. Az alapkő ez esetben egy márványtábla volt, amelyet felszenteltek. Az új teret Árpád-házi Szent Erzsébetről nevezték el. 

Még a 2008-as évben a község önkormányzata elkészítette és elfogadta a falufejlesztési koncepcióját. Az új tér és a környező terület kialakítását önerőből és pályázatok útján valósítanák meg. Íme a látványterv:

izsa

„Az építkezési engedély kiadása után felépül két 7 lakásos egység, melyek megvásárolhatóak lesznek. A laká-sokkal szemben terveink szerint felépül a Szent Erzsébet Szépkorúak Otthona, ahol azok a nyugdíjasaink élhetnek majd, akik nem akarnak más településre költözni Izsáról. Ezzel még egy célunk teljesül, hiszen együtt maradnak az izsai családok. Gondoskodni szeretnénk az idősekről, nem pedig elfeledkezni róluk. Ebben az épületben a tervek szerint helyet kap két orvosi rendelő, gyógyszertár és a posta is. Természetesen az étkezésről sem feledkeztünk meg a tervezés közben, úgyhogy lesz itt egy ebédlő is. Az elkövetkező négy év egyik legnagyobb kihívása az önkormányzat számára, hogy megmentsük az iskolát, mert a jövő építésében elengedhetetlen szerepe lesz az iskolának” – mondta Domin István, a község polgármestere.

(miriák)

Top