Meggyilkolta falubelijét

Ifjúságfalva. Előbb fizikai erőszakba torkollt két ittas középkorú, helybéli férfi vitája, majd a 47 éves Attila megölte a korábban eszméletét vesztő 46 éves Mariánt. Megpróbálta elrejteni a holttestet, de gyorsan elkapták.

A gyilkosság még július 24-én történt az éjjeli órákban – derítették ki a gútai és komáromi rendőrök.

A két ittas férfi előbb összevitatkozott valamin, majd a 47 éves gyanúsított úgy gondolta, pár fejre mért ökölcsapással rendezi a nézeteltérést – 46 éves áldozata azonban az ütések következtében eszméletét vesztette. A támadó ekkor a korábbi vendéglő és élelmiszerüzlet gazzal benőtt udvarára, egy mélyedésbe vonszolta. Itt többször is késsel szurkálta meg az eszméletlen férfit, majd földet húzott rá, végül gázolajjal is leöntötte.

Az áldozat édesanyja szerdán jelentette be fia eltűnését. Ezt követően órákon belül fény derült Marián tragikus sorsára, a gútai és komáromi rendőrök a gyanúsítottat is előállították.

Később a Nyitra megyei rendőrség vette át az ügyet, a feltételezett elkövetőt gyilkosság különösen súlyos bűncselekményével gyanúsítják. A lelketlen gyilkos rács mögött marad a nyomozás idejére is – a bíróság jóváhagyta vizsgálati fogságba vételét. Értesülésünk szerint a férfi büntetett előéletű, erőszakos cselekményért több évet ült már börtönben.

Az áldozat temetése múlt pénteken volt Ifjúságfalván. Az agglegény férfi édesanyjával élt.

(d)

Top