Magyarul is válaszol a Jézuska

Idén is üzenhetnek a Jézuskának a gyerekek, köszönhetően a Szlovák Posta hagyományos Karácsonyi posta elnevezésű projektjének. A különbség az, hogy a magyar levelekre immár magyarul is válaszol – legalábbis azokra, amelyek november 23-a után érkeztek.

Huszonhárom éve vezették be a Karácsonyi posta (Vianočná pošta) elnevezésű szolgáltatást, amelynek lényege, hogy a gyerekek levelet írhatnak, mellé akár egy rajzot is küldhetnek a Jézuskának a „Ježiško 999 99“ címre. Meg kell adniuk saját címüket, amire a Jézuska válaszol is, valamint egy apró ajándékkal is kedveskedik. A leveleket nemcsak hagyományos úton, hanem a mojapohladnica.sk weboldalon keresztül is postázni lehet.

Eddig a Jézuska csak szlovákul, angolul, illetve Braille-írással válaszolt. November 23-tól viszont már magyarul is – jelentette be Gyimesi György (OĽANO) parlamenti képviselő. A politikus ugyanis múlt hétfőn tárgyalt Martin Ľuptákkal, a Szlovák Posta vezérigazgatójával, aki ígéretet tett, a továbbiakban magyarul is elérhető lesz a szolgáltatás. „Használják bátran anyanyelvüket a gyerekek és a szülők, üzenjenek magyarul a Jézuskának, és a válaszlevelet is magyarul fogják megkapni. Ez egy kis lépés ahhoz, hogy egyenlők legyünk és otthon érezzük magunkat országunkban“ – emelte ki a parlamenti képviselő.

(d)

(Cikkünk a Delta november 30-i számában jelent meg.)

Top