Lezárják a medvei hidat

Szeptember 6-tól nagyobb forgalomra számíthatnak az autósok Komáromban, ősszel ugyanis nekilátnak a medvei híd javításának.

61812250

Az egy évvel ezelőtti szakértői jelentés megállapította: a híd károsodása akkora mértékű, hogy azonnali beavatkozást igényel. A közlekedési minisztérium azonban halasztotta a javítási szerződés jóváhagyását, így csak most ősszel, a megnövekedett forgalom idején zárják majd le a hidat. Teljes útzárat hirdettek a közúti forgalom elől, aki tehát a medvei hídon kelt át eddig a túlpartra, annak most Komárom vagy Pozsony felé kell kerülnie – mindkettő jelentős kerülőt jelent. A gyalogos forgalmat viszont engedélyezik. Elképzelhető, hogy a munkáltatók olyan buszokkal oldják meg a munkaerő-szállítást, amelyek a híd egyik oldaláig viszik a dolgozókat, a hídon átsétálva pedig újabb jármű vár majd rájuk.

A medvei hidat hivatalosan szeptember 6-án, kedden 10 órakor zárják le, az előzetes tervek szerint majd október 14-én, pénteken 17 órakor nyitják meg újra a közúti forgalom előtt.

sza

Top