Légzésfigyelők a kórháznak

Új légzésfigyelőket adományozott a Komáromi AGEL Kórház újszülött osztályá-nak a Kereszteződés Alapítvány. Ezek hatékony segítséget nyújtanak a bölcsőhalál elleni küzdelemben. A szülők ki is kölcsönözhetik a készülékeket.

Immár minden újszülött számára elérhető egy-egy Baby Sense II légzésfigyelő berendezés a komáromi kórház újszülött osztályán. „A készülékek a légzési rendellenesség észlelését szolgálják. Ha a csecsemő légzése 20 másodpercnél hosszabb időre kihagy, vagy ha a légzésszám percenként 10 légzés alá csökken, a készülék fény- és hangjelzéssel riaszt. Tehát nem akadályozza meg a légzési problémák kialakulását, viszont figyelmeztet rá, ezzel esélyt adva a csecsemőknek a túlélésre“ – közölte Ingrid Moravcová, az újszülött gyógyászat főorvosa.

Mivel sok szülő számára ad biztonságérzetet, ha nemcsak a kórházban, hanem otthon is légzésfigyelő ügyel gyerekére, már évek óta lehetőség van a készülékek kikölcsönzésére is. „Nagyra értékeljük a hosszú évek óta tartó együttműködést az alapítvánnyal“ – tette hozzá Miroslav Jaška kórházigazgató.

(cs)

Top