Lakon lakni jó

LAKSZAKÁLLAS. Aki vette a fáradságot és részt vett valamelyik rendezvényen, melyet ebben az 1270 lakosú faluban tartottak, az első kézből tapasztalhatta azt a fajta felvidéki profizmust, melyet az itt élő emberek számtalanszor véghezvittek. Legyen szó akár kultúráról, főzőversenyről, futásról, kutyaszépségversenyről vagy más közösségi akciókról. A napokban felkerestük Bartal András polgármestert, hogy érdeklődjünk, milyen tervekkel vágnak neki a 2016-os évnek.


Bartal András Lakszakállas polgármestere

Bartal András, polgármester

Kedvenc étel: bécsi szelet
Ital: tokaji aszú
Hobbi: természetjárás
Film: A tanú
Könyv: Márai Sándor: Füves könyv


„Először is szeretném megemlíteni, milyen beruházásokat sikerült megvalósítanunk a tavalyi évben. Elkészült a vízelvezető a Pionír és Nyitrai utca között, a könyvtárban megtörtént az ablakok cseréje, felújítottuk az iskolai éttermet, a település közvilágítását, a községi hivatalban a szociális helyiségeket és a folyosót. 2016-ra az elfogadott költségvetés szerint az adók és illetékek nagysága marad az előző évi szinten. Igyekszünk a beruházásokat pályázati pénzforrásokból és az előző évek megtakarításaiból fedezni. Ebben az évben is szeretnénk több beruházást lebonyolítani. Többek között tervünkben szerepel a kastély tetőszerkezetének a rekonstrukciója, melyet tavaly anyagi okok miatt kénytelenek voltunk átütemezni az idei évre. Ezenkívül szándékozunk még útszélesítést is véghezvinni, s ez főleg a Fő utca és a Sport utca közötti területet érinti. Terveink közt szerepel egy 150 méter hosszú járdaszakasz megépítése is a Kertész utca és Vasút utca között. Továbbá az egészségügyi központ ablakait szeretnénk kicserélni. Emellett természetesen figyeljük a pályázati kiírásokat, és ha lesz számunkra megfelelő, akkor mindenképpen a tornaterem tetőszerkezete és a nyílászárók cseréje az elsődleges.

Nyilvánvaló, hogy a közügyek nemcsak költségvetésről, pénzről, beruházásokról szólnak. Nagyon fontosnak tartom az emberi kapcsolatokat, az egymáshoz való viszonyunkat, egymás elfogadását és tiszteletét. Hiszem, hogy életünket elviselhetőbbé és szebbé teszik azok a dolgok, amelyeket naponta megélünk a falu közösségében. Gondolok itt elsősorban a különböző eseményekre, rendezvényekre, mint például a MozgatLAK futóverseny, a falunap, a Lakikatlan, a nyugdíjasnap, az iskolai rendezvények, a nyári táborok, a Mindenki karácsonya. Nagyon örülök, hogy ezen dolgok nálunk még működnek, s ezáltal a falu igazán él“ – mondta Lakszakállas első embere.

Kép és szöveg: -pint-

Top