Különdíj a jubileumi Gútai Lírán

A popzene népszerűsítéséért vehetett át Líra Díjat és oklevelet Rigó Jenő, aki 1975-ben nyerte el a Gútai Líra aranyminősítését, és azóta is töretlenül zenél, szórakoztatja a nagyérdeműt a zeneművészet iránti legnagyobb alázattal.

Október 12-én rendezték 45. alkalommal az amatőr táncdalénekesek versenyét, melybe idén 8 énekes kapcsolódott be, az Alma Art Polgári Társulás és a Városi Művelődési Központ szervezésében. Szépe Hilda, a verseny főszervezője már nyáron elkezdte a program előkészületeit, a versenykiírást és a jutalmak bebiztosítását. Minden versenyző egy lassú és egy ritmusosabb dallal lépett a publikum valamint a szakmai zsűri elé, amelyet idén Záležák Rita énekes, zenész, Sztrestyánszky Krisztina énekes, zenész, Ostružlik Roman zenész, Horváth Árpád polgármester, Koczkás Beáta alpolgármester alkotott. A gútai közönség szomorúan vette tudomásul, hogy csupán egy hazai előadó szállt versenybe a Líra elnyeréséért. A többi versenyző Dunaszerdahelyről, Csallóközcsütörtökről, Szentmihályfáról, Ekecsről, Pozsonyból és Magyarországról érkezett.

lira

A Gútai Lírán a dobogós minősítések mellett minden évben a nézőközönség véleményét is kikérik. Idén bronzlírában részesült a tatabányai Jakab Szilvia Barbara, az ezüstlírát a szentmihályfai Mórocz Marcela kapta, az aranylíra minősítést pedig egyhangúlag, ahogy a közönségdíjat is a gútai Korber Darina nyerte el.

csr, Fotó: Kamenický G.

Top