Korpás Éva új cédéje

Zenekara és egy tanítványaiból, családtagjaiból, segítőiből álló hattagú kórus kíséretében mutatta be nemrég Libidaridom című új szólóalbumát a kétszeres Fonogram- és háromszoros Harmónia díjas népdalénekesnő. Korpás Éva, a Népművészet Ifjú Mestere hetedik cédéjének keresztapja Antal Tamás zenész volt.

Foto__171

A Kis kacsa fürdik, a Hej Dunáról fúj a szél, a Madárka, madárka című népdalok áthangszerelt változatát hallhatta a koncert közönsége, az énekesnő és Madarász András gitáros, billentyűs, hangszerelő, Lelkes Tibor nagybőgős, Sipos Dávid szaxofonos és Varjú Attila dobos előadásában.

Korpás Éva, ahogy eddigi fellépésein is, bevonta a közönséget a műsorba, arra kérve a nézőket a Matica slovenská székházának színháztermében, hogy a helyükön énekeljenek, egyszer pedig gyermekeket hívott fel a színpadra. Kórusának tagjai, Janovszki Csenge, Korpás Réka, Lakatos Lili (aki zongorán is közreműködött), Mórocz Virág, Szabó Júlia és Zsoldos Viki nemcsak kiválóan énekeltek, hanem jól táncoltak is. Antal Tamás, a dunaszerdahelyi HaddelHadd zenekar frontembere pezsgővel keresztelte meg a cédét.

A Libidaridom anyagát januárban Érsekújvárott, Madarász András stúdiójában rögzítették. A cédét a koncert után dedikálták Korpás Éva és zenésztársai.

(béjé)

(Cikkünk a Delta május 22-i számában jelent meg.)

Top