Komáromiak a DiCaprio-filmben

Kiváncsi a legújabb Robin Hood-filmre? Most eggyel több okot adunk arra, hogy jegyet váltson a jövő márciusi bemutatóra! A Leonardo DiCaprio produceri szerepvállalásával készülő alkotás kulisszáit ugyanis a komáromi Mataco-Junior építőipari cég készíti.

A legújabb Robin Hood-feldolgozást (Robin Hood: Origins), amelynek főszerepét Taron Egerton angol színész alakítja, a horvátországi Dubrovnikban kezdték el forgatni, a stáb azonban már a Budapesthez közeli etyeki Korda filmstúdióban dolgozik – nem minden nehézség nélkül. A filmstúdiónak ugyanis abban a műtermében, ahol a Robbin Hood díszleteit, kulisszáit tartották, hetekkel ezelőtt tűz ütött ki. Amikor a lángok felcsaptak a csarnokban, szerencsére nem volt forgatás, ám úgy tudni, a film egyik legnagyobb díszlete is kárt szenvedett. Nem csoda, ha a komáromi Mataco-Junior építőipari vállalat munkatársai lázasan dolgoznak a kulisszák megépítésén. Peter Godiška a cég képviselője a Deltának elmondta, az egyes díszletek burkolatával, kövezésével és különböző kőműves-, valamint festési munkálatokkal bízták meg őket.

dicaprio2

 

A filmet a tervek szerint 2018 márciusában mutatják be. Az alkotók ígérik, a sok Robin Hood-feldolgozás közül az övék igazán különleges lesz, hiszen az eredeti történethez nyúlnak vissza. A filmet rendező Otto Bathurst korábban arról beszélt, filmjének hátterében a korrupció áll és egy ember, aki meg akarja változtatni az igazságtalanságot.

Sajtóértesülések szerint a film 90 millió dollárból készül, és további 100 millió dollárt költenek majd reklámozására.

dicaprio4

-lm-

 

Top