Komáromi Sörnapok a VI-os bástyában

Egy meleg nyári nap után egy – na jó, inkább több – korsó finom hideg sör, kellemes környezetben elfogyasztva, jó zenével megspékelve – garantált kikapcsolódást jelent. Ez várja mindazokat, akik augusztus 12-én és 13-án ellátogatnak az 1. Komáromi Sörnapokra, a VI-os bástya hangulatos udvarába.

„Szerencsére az utóbbi időben tájainkon is egyre inkább hódít a minőségi sörfogyasztás, megjelennek a kézműves és egyéb különleges sörök, amelyek messzemenőkig megfelelnek az ínyencek elvárásainak is. A minőségi sörfogyasztást népszerűsíti a Komáromi Sörnapok is, egy kis nosztalgiával fűszerezve” – mutat rá Ferenczi Zsolt főszervező. A két nap során a klasszikus, ám újra hódító 73-as Zlatý Bažant/Aranyfácánja és a Krušovice 11% mellett – amelyek azért a kommerszebb kategóriába tartoznak – meg lehet kóstolni az ógyallai sörgyár idei újdonságát, az IPA-t. Bradáčból háromféle szerepel a kínálatban, a Bradáč Rainbow Warrior, a Bradáč Ocean Warrior, valamint a limitált szériájú Bradáč Hazy Horizon, továbbá az Edelweiss szűretlen búzasör. Gondolnak a gépkocsival érkezőkre is, nekik kétféle ízesítésű – citromos és grapefruitos Radlert kínálnak. A szervezők a sörhöz illő finom ételekről is gondoskodnak.

És ami a zenei kínálatot illeti, pénteken a komáromiak egyik népszerű, kedvenc zenekara, a Locomotiv Revival Band lép színpadra. A szombat estét rockosabbra hangolják, elsőként a Status Que Tribute, majd a Reckless Roses, azaz a Guns’n Roses Tribute zenekar gondoskodik a kiváló hangulatról. A belépődíj 5 euró/nap, amely tartalmaz egy 73-as, vagy egy Krušo nagysört (4 dcl).

„Bízom benne, hogy sikerül egy újabb hagyományt teremtenünk, és a nemzetközi sörnaphoz kötődően, amelyet 2008 óta augusztus első péntekén ünnepel a világ, egy új fesztivált, eseményt meghonosítani városunkban. Fontosnak tartom leszögezni, hogy az 1. Komáromi Sörnapok nem szlovákiai, illetve magyarországi állami közpénzekből támogatott esemény” – tette hozzá Ferenczi Zsolt.

(x)

Top