Komáromi Nyár: újra valami zsongás

Minden nyári hétvégén válogathatunk a Komáromi Kulturális Nyár színes programkínálatából, itt-ott még hétköznapokra is jut egy-egy esemény. Koncertek, színházi előadások, fesztiválok váltják egymást, nyüzsgő belvárost ígérnek a nyári hónapok Komáromban. A programok zöme ingyenes lesz.

Néhány éve Komáromi Kulturális Nyár főcímmel szedik csokorba a város nyári programjait, melyek az Egressy Béni Városi Művelődési Központ irányításával, továbbá a Slovenskí Rebeli színjátszócsoport, a Lehár Ferenc Polgári Társulás, a Bottéka, a Helios Fotóklub és a Villa Camarum Polgári Társulás közreműködésével és szervezésében valósulnak meg. Azért hozták egy tető alá a programfüzért, hogy ne történjenek „egymásra szervezések”, hanem összhangban, akár egymásra épülve valósuljanak meg a különböző programok.

Június elejétől szeptember közepéig sorjáznak a koncertek, előadások, zenei és más jellegű fesztiválok, a program valószínűleg még bővül is. Már a héten indul a buli, többek között a III. Komáromi Jazzpiknikkel, gyereknapi programokkal, a Korál Tribute Band koncertjével, továbbá vasárnap Trianon 103 elnevezésű programsorozattal.

A következő hétvégén Bottéka zenei terasz, valamint Berecz Péter zenés estje a kínálat – és ez így folytatódik az egész nyáron. Ízelítőként, a teljesség igénye nélkül: fellép majd Szarka Gyula, Emmer Péter, az Apacuka gyerekzenekar, Nótár Mary, Zsapka Attila, Derzsi György, a Carson Coma zenekar, lesz Nemzetközi Katonai Fúvószenekari Fesztivál, Népművészet Ünnepe, Operettfesztivál, Komálom Gyerkőcfesztivál, Kút Fesztivál, Borostyán Fesztivál, Komáromi Borkorzó. Az éppen aktuális programkínálatról a Deltában is rendre beszámolunk majd.

(d)

Top