Komáromi bokszolók a Sió Kupán

A komáromi  bokszolók a Magyar Ökölvívó Szakszövetség által megrendezett nemzetközi Sió Kupán vettek részt, ahonnan nagyszerű eredményeket szállítottak a sportág helyi szerelmeseinek.  A versenyen 14 csapat 76 harcosa mérette meg magát. A mezőnyben több, nemzetközi szinten is elismert ökölvívó is felvette a kesztyűt.

A komáromiak végül négy aranyérmet, egy ezüstöt és egy bronzot harcoltak ki. Bodoki Péter, a csapat vezetője, és egyben AIBA licenszes bíró, a következőképpen foglata össze az eseményeket:
„Rajcsányi Patrikot szeretném kiemelni, akinek a döntőben nagyon kemény ellenfele volt. A nézők talán ennek az összecsapásnak örülhettek a legjobban, igazi bokszcsemege szemtanúi lehettek. Patrik nagy fejlődésen ment keresztül, hiszen akin most simán túljutott, az éppen azt az embert győzte le, akitől nemrég még kikapott. Nagyon szép, tiszta, technikás és agresszív ökölvívást mutatott be. Ő egyébként nemsokára hazánkat is képviselni fogja a főiskolások universiádéján. Ez már nagyon komoly szint. Csonka Márió mondhatni hozta a szokásosat, az első menetben elaludt, a második kettőben viszont szenzációsan küzdött, ezért megérdemelten emelték karját a magasba. Még a legharciasabb versenyzőnek járó különdíjat is megkapta.

box_rajcsanyi (2)
Marek Strapec is nagyszerű küzdelem árán hozta az aranyérmét, Tužinčin Martinnak viszont ez rossz hír volt, hiszen éppen csapattársával küzdött a döntőben, így be kellett érnie egy ezüsttel. Šimkovič Sebastian az első körben leterítette ellenfelét. Róla tudni kell, hogy ő még ifi-kategóriában versenyzett, ahol a résztvevőkön sisak van, így igazán nem semmi, hogy TKO-val lett vége a küzdelemnek. Bélai Tibor bronzmeccse után még a saját riválisa is elismerte győzelmét, vele is elégedettek vagyunk.
Rajcsányival és Csonkával egyébként meg szeretnénk célozni a 2016-os olimpiát. Természetesen jól kell majd teljesíteni a kvalifikációs versenyeken, esetleg az Európa- és világbajnokságon. Érdekes egyébként, két mennyire különböző személyiségről beszélünk. Márió egy istenadta tehetség, Patrik meg nem riad vissza a munkától, szorgalmas, célratörő. Nagyon szép jövő állhat előttük.”

box_mario
Az ŠKP Spartak Ökölvívóklub köszönettel illeti a Šeko Shop-ot és a Com-Klima-t, amiért anyagiakban segítették a versenyen való részvételt. Az egyesület képviselői a komáromi Sport utca 1-es szám alatt, vagy a 0944 714 588-as telefonszámon állnak minden kedves érdeklődő rendelkezésére.

(KGD)

Top