Komárom, Gúta és Ógyalla is játszóteret nyerne

Idén utoljára, ötödik alkalommal hirdette meg a Lidl áruházlánc internetes szavazáson alapuló versenyét, melynek során 10 település nyerhet egy-egy „méhecskés“ játszóteret. Ezúttal a résztvevő 93 település – beleértve Komáromot, Gútát és Ógyallát – nem külön, népesség szerinti kategóriákban versenyez, hanem együtt, így a kisebb városok elvileg nehezebb helyzetben vannak.

mehecskes1

Komárom az elmúlt években már két játszóteret nyert a lakosok összefogásának és tömeges bekapcsolódásának köszönhetően, Ógyalla egyet, Gúta pedig most nevezett a versenybe először – miután a 2020-as, utolsó kiírásra olyan városok is jelentkezhettek, ahol nincs Lidl áruház. Ahogy az elmúlt években, most is a zihadielko.sk weboldalon keresztül lehet voksolni, miután egy SMS-kód segítségével regisztráltunk. Egy személy naponta egy alkalommal szavazhat egy-egy városra, de ha játszik a honlapról elérhető online játékkal, egy újabb bónusz szavazati lehetőséget kap. A játék résztvevői egy-egy egyéni díjat is nyerhetnek minden nap.

Január 13-án, hétfőn el is indult a Žihadielko (Fullánkocska) elnevezésű verseny, a szavazás február 29-én zárul. A legtöbb online szavazatot begyűjtő 10 város nyer játszóteret, a végeredményt legkésőbb március 14-én közlik.

A komáromiakat idén is a Žihadielko pre Komárno facebook oldal buzdítja szavazásra, de Gútán is létrejött egy csoport Méhecskés játszótér Gútának néven. Gúta remekül rajtolt, a 2. helyen áll, de jelenleg Komárom is 8. helyezett, ami egy újabb játszóteret jelentene a járási székhelynek. A versenyből azonban még sok van hátra.

mehecskes3

A Maja, a méhecske című rajzfilm motívumait viselő játszóterek 16 x 20 méter nagyságúak, nyolc különböző játékelemet – minivárat, kis házikót, homokozót, körhintát, libikókákat – tartalmaznak, melyeket 2 és 12 év közötti gyerekek használhatnak. Padok és kerékpár-állvány is tartozik a játszótérhez, melynek összértéke 87 ezer euró.

A szélesebb régióból Dunaszerdahely, Nagymegyer, Érsekújvár és Párkány is benevezett a versenybe.

(d)

Top