Költözik a városi rendőrség és a könyvtár

A képviselő-testület 6. ülésén többek között a városi rendőrség és a könyvtár áthelyezésének kérdésével is foglalkoztak az ógyallai városatyák.

gyallahivatal

Az anyagot előterjesztő Peter Závodsky alpolgármester több tényezővel indokolta a városi rendőrség áthelyezését a volt Medovka gyógyszertár helyére, az egészségügyi központba. Egyrészt közelebb szeretnék vinni az ügyfélfogadó irodát a lakosokhoz, ami elősegítené a jobb kommunikációt, és gyorsabb, hatékonyabb ügyintézést tenne lehetővé. Másrészt a városi rendőrség jelenleg méltatlan körülmények között dolgozik. Mostani irodái és a szociális helyiségek nem felelnek meg az alapvető követelményeknek, az első emeleti helyiségek felkeresése gondot okoz az idősebb és az egészségkárosult polgároknak. Mivel a Medovka gyógyszertár befejezte a bérleti szerződést a várossal, és a 123 m2 területű helyiség kihasználására nincs érdeklődő, így a városi rendőrség kaphatja meg. Előtte még a Nemzeti Vagyonalapnak is rá kell bólintania arra, hogy a gyógyszertár elköltözése után üresen maradt helyiségekben a továbbiakban nem egészségügyi tevékenység zajlik majd, hanem a városi rendőrség költözik oda. Mivel az irodákat az év elején felújították egy kisebb tűzeset után, a városnak nem kell a rendbetételére költeni.

A képviselő-testület jóváhagyta a könyvtár áthelyezését is a Konkoly Thege Miklós Művelődési Központba, a korábban bárként használt földszinti helyiségekbe. Az anyagot a kultúrház igazgatónője, Lelovics Margit terjesztette elő. Kérvényét azzal indokolta, hogy az elmúlt 5 évben négy bérlő is kicserélődött, és minden esetben azért kellett felmondani a bérleti szerződést, mert a vállalkozó-bérlő fizetésképtelenné vált. A bár működése egyébként sem volt mindig összeegyezhető a kultúrházban zajló eseményekkel, a hangos zene zavarta a kulturális programokat. A könyvtár eddigi, Vasút utcai épületében nem volt megfelelő a könyvek elhelyezése, hiányzott az olvasóterem is, ezért például a közösségi rendezvényeket eddig is a kultúrházban tartották. A költözés után a könyvtár a város központjába kerül, közelebb az iskolákhoz.

Július 6. óta a városi könyvtár zárva tart, októbertől már az új helyen nyitja meg kapuit. A felszabaduló Vasút utcai épület további sorsáról később döntenek a képviselők.

(miriák)

Top