Kizuhant az emeletről a diáklányKOMÁROM. Súlyos baleset történt múlt héten, szerdáról csütörtökre virradó éjjel Komáromban. Egy erdélyi gimnazista lány a Panoráma hotel egyik erkélyére akart átámászni, ám a betonjárdára zuhant. Életveszélyes sérülésekkel került kórházba, másnap mentőhelikopterrel szállították Pozsonyba.

mentoheilkopter

Szerdáról csütörtökre virradóra, éjfél környékén történt a baleset a Panoráma szállóban. Itt voltak elszállásolva a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákjai és tanárai, akik a Selye János Gimnázium meghívására érkeztek Komáromba. A két iskola 11 éve ápol baráti kapcsolatokat, testvériskolaként rendszeresen vendégül látják egymást.

Értesüléseink szerint az egyik 15 éves gimnazista lány éjfélkor át akart mászni az egyik balkonról a másikra, ám a felelőtlen mutatvány nem sikerült, a diák a magasított első emeletről a betonra zuhant. Életveszélyes sérülésekkel szállították a komáromi kórházba, ahol azonnal megműtötték. Úgy tudjuk, a lépe, mája is súlyosan sérült, fejsérülései, agyrázkódása is volt. Csütörtökön délelőtt 11 óra után mentőhelikopterrel átszállították a pozsonyi Kramáre kórházba.

Andruskó Imre, a komáromi gimnázium igazgatója lapunknak elmondta, szerencsétlen baleset történt, amit mindannyian nagyon sajnálnak. Hangsúlyozta, mivel az erdélyi gimnázium tanárai nem beszélnek szlovákul, mindenben igyekeztek segíteni nekik. „Szeretném megköszönni a komáromi és a pozsonyi kórházak orvosainak és nővéreinek munkáját, a sérült lány mindenhol a lehető legjobb ellátást kapta“ – hangsúlyozta, majd hozzáfűzte, a lány állapotáról nem adhat információt.

Lapunk úgy tudja, a gimnazista életveszélyes, kritikus sérülésekkel került kórházba, ám péntekre stabilizálódott az állapota.

(d)

(Cikkünk a Delta április 25-i számában jelent meg)

Top