Kirakták a problémás lakosokat

Gúta. Hosszas intézkedés és tárgyalás után újra nyugalom költözhet a gútai Radnóti utcába. Az összeférhetetlen lakosok elköltöztek, házukat elárverezik. A város polgármestere azt ígéri, oda fognak figyelni, nehogy újra megzavarja valami vagy valaki az utcabeliek nyugalmát.  

A gútai lakosok a múlt héten arra lehettek figyelmesek, hogy a Radnóti utcai „problémás ház“ mellett traktorok jelennek meg, és az ott lakók a rendőrség és az önkormányzat felügyelete mellett minden holmijukat összepakolták és elvitték. A ház lakói a városvezetés nyomására már korábban kiköltöztek, de ingóságaik elszállítása még néhány napig eltartott. Az összeférhetetlen lakosok a Dankó Pista telepre költöztek át, ahol a legnagyobb roma közösség él Gútán, már több évtizede.

radnoti
Mint ismeretes, a lakosok aggodalmát egy Naszvadról pár éve beköltözött roma család jelentette, amelynek mintegy 15-17 tagja rendszeresen megnehezítette a Radnóti utcában lakók életét. A hangoskodáson, rendetlenségen kívül a személyi incidensek sem voltak ritkák, az összeférhetetlen család folyamatosan borsot tört az utcabeliek orra alá. Horváth Árpád polgármester kijelentette, legvégső megoldásként az ingatlan megvásárlásáig is elmennek, de bízik benne, az ingatlan piaci alapon is új tulajdonoshoz kerül, aki majd vagy átépíti, vagy lebontja.

radnoti1
Az önkormányzat már régebben próbálkozik az ügy rendezésével, azonban a törvényes keretek betartásával ez csak egy hosszabb folyamat eredményeként sikerülhetett. A város vezetése felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, az ügyben érintett bankkal és más intézményekkel, és így sikerült nyomást gyakorolni a problémás lakókra, akik végül távozni kényszerültek.

radnoti2
A ház jelenleg árverésre vár, a kikiáltási ár 17.900 euró – derül ki az egyik ingatlanközvetítő oldal kínálatából. Az illetékesek bíznak abban, hogy egy új tulajdonos érkeztével végre pont kerülhet a történet végére, és egy újabb rendezett háztartás felépítésével visszatérhet a nyugalom a Radnóti utcába.

(kb, fotók: Mészáros Imre)

Top