Kirakják a problémás roma családot

Néhány éve egy naszvadi roma család került a gútai Radnóti utcába, ahol rendszeresek a panaszok. Úgy tűnik az önkormányzatnak sikerül megoldani a problémát, mivel nemsokára költöznie kell az összeférhetetlen családnak.

A gúta romák jelentős része a Dankó Pista telepen lakik, azonban pár éve egy Radnóti utcában található családi házba költözött be egy család. A 15 fős csoporttal rendre gondok akadtak, szinte folyamatos volt a panasz az ott élő szomszédoktól. A problémát nem csak rendetlenség okozta, de gyakori volt a hangoskodás és néhány incidens is befolyásolta az utcában élők hétköznapjait.

gutaroma
Hosszas egyeztetés után most megoldódni látszik a probléma, mivel az önkormányzat minden eszközzel azon dolgozott, hogy eltávolítsa az összeférhetetlen életvitelű családot. Egyeztettek az állami szervekkel és a bankkal is, mivel az épületet jelzálog terheli. Ez utóbbi segíthet megoldani a helyzetet, mivel a tartozás rendezésével új tulajdonoshoz kerülhet az épület, ami után az ott lakókat távozásra szólítják fel.

“Az ott lakó család a sorozatos felszólítás után ugyan már kitakarította a ház környékét, azonban az ügyben hajthatatlanok vagyunk, távozniuk kell. Rendre megkeserítették az ott élők nyugalmát, és ezt nem tudjuk elfogadni. Még pontosan nem tudjuk, mi lehet a ház sorsa, lehet lebontják, lehet átépíti az új tulajdonos, de ahhoz ragaszkodunk, hogy visszaköltözzön a nyugalom a Radnóti utcába” – mondta el a Deltának Horváth Árpád polgármester.

Korábbi irásaink a téma kapcsán:

A betelepülő romák okozzák a legtöbb problémát

Csetepaté a gútai romatelepen

(kb)

Top