Kilőtték egy komáromi óvoda ablakát

Vélhetőleg légpuskából, egy szemközti lakóház emeleti szintjéről adták le azt a lövést, amely eltalálta az egyik komáromi óvoda épületének ablakát. Az eset múlt kedden kora délelőtt történt, szerencsére senki nem sérült meg.

sportloveszet_-e1502205615263

Az óvoda igazgatónőjétől megtudtuk, a 3-4 éves korcsoportú gyermekek épp a játszóhelyiségben tartózkodtak, amikor furcsa zaj hallatszott, és betörött a terem ablaka. „Az volt a szerencse, hogy dupla ablakok vannak az épületen, és csak a külső ablakszárnyon hatolt át a lövedék, majd a két ablak közé esett – mondta. – Minket és a szülőket is rendkívül felháborította az eset, hiszen veszélynek voltak kitéve a gyerekek. Mindnyájan várjuk a vizsgálat eredményét, attól függően a szülők további lépéseket terveznek.” A helyszínre érkezett rendőrök lefoglalták a töltényt. Szakértők bevonásával vizsgálják, pontosan milyen típusú lövedékről is van szó. A környékbeliek szerint nem az első eset, hogy valaki galambokra lövöldözött a térségben, sőt, az óvoda egyik alkalmazottjára is fogtak már rá légpuskát.

Renáta Čuháková, a Nyitrai Kerületi Rendőrparancsnokság szóvivője lapunk kérdésére elmondta: jogellenes cselekmény gyanúja miatt folyik az eljárás. Azt egyelőre nem pontosította, hogy kihágásként vagy bűncselekményként vizsgálják az esetet.

(vkm)

(Cikkünk a Delta szeptember 24-i számában jelent meg.)

Top