Kétszeres rekord Nemesócsán

Nem akármilyen gasztronómiai attrakcióra került sor június 25-én Nemesócsán a helyi falunapon.

Akik esetleg még nem tudják a marhapörköltfőzés Guinness rekordját döntötték meg ezen a délutánon. Ráadásul egy olyan rekord is született, melyet egyszerűen képtelenség túlszárnyalni, ugyanis a pörköltbe egy hazai készítésű barackpálinka is került, ami annyit jelent, hogy bár az adagszámot lehet fokozni, de a pörkölt összetételét, benne a két deci pálinkával aligha. Tehát elmondhatjuk, hogy egy örökös Guinness rekordnak voltak szemtanúi azok, akik ellátogattak a helyi focipályára.

Guinness rekord 2

Az egyik rekord pontos neve: Nemesócsai módra készült marhapörkölt – 2 dl sárgabarack pálinkával dúsítva, és a következő hozzávalók kellettek hozzá: 220 kg hús, 50 kg vöröshagyma, 10 kg fokhagyma, 40 zöldpaprika, 20 kg paradicsom, 3,5 kg őrölt paprika, 70 dkg kömény, 5 kg só és 0,5 kg őrölt bors. A pörköltből 1050 adagot készítettek, így megdöntötték az eddigi rekordot, mely 1000 adag pörkölt volt. A hitelesítésnél Guinness gasztronómiai szakemberek jeleskedtek, méghozzá Földes István hitelesítő és Csetneki László, a Szabadtűzi Lovagrend Kancellárja, rekordjegyző, gasztronómus.

A másik szlovák rekordot a pörkölt főzőmennyiségével sikerült elérni, mivel 340 liter marhapörköltet készítettek burgonyával. Az elismerést Igor Svítok, a szlovák rekordok könyvének alapítója látta el kézjegyével. Erre mondják: Két legyet egy csapásra.

Pint Sándor

Top