Két tucat aranyérem vándorolt Komáromba

Augusztus 15-17 között rendezték a rövid pályás kajak-kenu szlovákiai bajnokságát, ahol a komáromi versenyzők remekül teljesítettek. A megmérettetésen 28 egyesület 343 sportolója szállt vízre 200, 500 és 1000 méteres távon, köztük a friss világbajnok Tarr-Vlček páros. Nem hiányzott a versenyről a Moszkvában ötödik helyen befutó kajaknégyes sem, Demin Viktorral a fedélzeten.

A komáromi klub összesen 24 aranyérmet lapátolt össze. Ezenkívül 11 ezüst- és 15 bronzérem vándorolt a Duna-parti városba. A legsikeresebb versenyzők közül Mariana Petrušová hét, Szokol Dániel öt, Koczkás Dávid pedig négy aranyéremig jutott. Adam Botek, Richard Zilizi és Obert Ákos egyaránt három győzelmet tudhat magáénak. Samuel Živický  kétszer, Banai Tóth István és Samuel Daniel Sýkora pedig egyszer győzedelmeskedett. František Dosúdil, Polhammer László és Koczkás Olivér felkészítő edzők tehát sikeres munkát tudatnak maguk mögött.

kajakkomarom
Összesítésben a somorjai KCK végzett az élen, őket a nováki KRK és a komáromi KKK követi. Képünkön ez utóbbi klub résztvevői láthatóak.

(KGD)

Top