Két kulturális díj KomárombaNyitra megye kulturális díját vehette át a Komáromi Jókai Színház nyugalmazott színművésznője, Varsányi Mari, továbbá a komáromi Regionális Művelődési Központ (ROS) igazgatónője, Viera Vlčková.

anyukádVarsányi Mari Dráfi Mátyással a Jókai Színház színpadán

Nyitra Megye Önkormányzata 2013 óta díjazza a megyei fenntartású kulturális intézmények – például múzeumok, könyvtárak, galériák, színházak – egy-egy arra érdemes képviselőjét. Idén öten kapták meg a Nyitrai Lunica elnevezésű díjat, járásunkból ketten is átvehették az elismerést a nyitrai megyeházán, múlt szerdán.

DSC_0053

Varsányi Marinak, a Jókai Színház nyugalmazott színészének, korábbi társulatvezetőjének négy évtizedes színházi, rádiós és filmes munkáját ismerték el a díjjal. „Igazán kellemes meglepetésként ért a díj, hiszen csak nemrégiben értesített róla a színház, azt követően, hogy felterjesztésük nyomán a megyei önkormányzat megítélte. Nagyon jólesik eddigi munkám elismerése, különösen azért, mert egészségi állapotom miatt kérdéses, hogy a jövőben színpadra állhatok-e még“ – mondta lapunknak a színművésznő.

viera vlckova
Viera Vlčková a díjátadón

Viera Vlčkovának, a komáromi Regionális Művelődési Központ (ROS) igazgatónőjének sokéves, a kultúra és művelődés terén kifejtett szervezőmunkájáért ítélték oda a díjat. „Nagyra értékelem az elismerést, melyet alázattal fogadok, egyúttal erőt ad a munkám folytatásához. Nemcsak nekem megtiszteltetés, hanem minden olyan munkatársamnak is, aki részt vesz a kulturális-művelődési munkában járásunkban és Nyitra megyében“ – nyilatkozta megkeresésünkre Viera Vlčková.

(d)

Top