Két fontos nap az Ipariban

Komárom. A fennállásának 70. évfordulóját ünneplő tanévben, az érvényben lévő korlátozások miatt, a jubileumi év kapcsán tervezett versenyek és rendezvények többsége elmaradt a Gépészeti és Elektrotechnikai Szakközépiskolában, azaz az Ipariban. Ezt pótolandó, a tanév lezárásaként két jelentős eseményre is sor kerül.

Június 9-én 10 órakor kezdődik az Ipari ünnepi gálaműsora az Egressy Béni Városi Művelődési Központban. A nagyszabású rendezvényt megelőzően az évforduló kapcsán összegyűjtött fotókból készült kiállítást tekinthetik meg a résztvevők az előtérben.

Június 11-én, szombaton tarják az 1 nap az Ipariban elnevezésű eseményt, részben ezzel pótolva az elmaradt Nyílt Napok és Éjszaka az Ipariban rendezvényeket. Délelőtt 9-től 13 óráig várják az érdeklődőket, családokat, nosztalgiázni vágyókat, akik nem csak az iskola szakmai és általános képzéseibe nyerhetnek betekintést, hanem meglátogathatják a műhelyeket, laboratóriumokat is. Bemutatókkal, játékos feladatokkal várják a volt, jelenlegi és majdani iparistákat, de lehetőség lesz megvásárolni az iskola évfordulója alkalmából elkészült emléktárgyakat is: az iskola 70 évét összefoglaló évkönyvet, az Ipari címerével ellátott nyakkendőt, kendőt és pólót is.

Ezen a napon köszönti az iskola az 50 és 60 éve, illetve az iskola fennállásának első évtizedében végzett diákjait a gyémánt- és aranymatúra érettségi találkozó keretében.

A visszajelzések azt mutatják, hogy a jubileum kapcsán az iskola honlapján, valamint facebook-oldalán megjelent interjúkat és az iskola történetét feldolgozó kérdéseket az eltelt hónapokban több ezer iparista és az iskola iránt érdeklődő hallgatta, illetve olvasta. Az iskola vezetése ezzel együtt bízik benne, hogy sokaknak hiányzik már a személyes találkozás, és minél többen ellátogatnak e két jelentős esemény valamelyikére.

(P. B.)

Top