Keresse az Eötvös suli boldogságkavicsait!

Komárom. Az ENSZ közgyűlése 2012-ben a boldogság nemzetközi világnapjává nyilvánította március 20-át. Az egyre bővülő világnapok listájáról nem hiányozhat a boldogságnak szánt nap sem, hiszen, ahogy az a határozatban is áll: a boldogságkeresés az emberi lét egyik alapvető célja.

A boldogság nemzetközi napjának ötlete egy kis himalájai buddhista királyságból, Bhutánból származik. Az ázsiai ország a világon elsőként vezette be a bruttó nemzeti boldogság fogalmát lakosai jólétének mérésére, mondván, hogy az többet elárul, mint a bruttó hazai össztermék, a GDP. A „bruttó nemzeti boldogság” fogalma tulajdonképpen a lakosság jólétének mérésére szolgál. Egy kilenc pontból álló index segítségével megbecsülhető, hogyan érzik magukat az emberek gazdasági, társadalmi és érzelmi szempontból.

Az Eötvös utcai alapiskola diákjai és tanárai egy közös játékra hívják a város lakosait a boldogság világnapja alkalmából. Március 14. és 18. között diákok által megfestett boldogságkavicsokat találhatnak Komárom különböző pontjain, melyen az iskola logója is megtalálható. Arra kérik a lakosokat, hogy aki talál egy boldogságkavicsot, készítsen róla fotót és küldje el az alábbi e-mail címre: boldogsagvilagnapja@gmail.com. A beküldők között ajándékot sorsolnak ki. A szerencsés nyertest és a beküldött képeket március 20-án az iskola facebook oldalán lehet majd megtekinteni.

Ünnepeljük együtt a boldogság világnapját Komáromban!

szénássy

Top