Keresik az új rendőrparancsnokot

Ógyalla. Versenytárgyalás útján választják ki az új városi rendőrparancsnokot, miután a polgármester kezdeményezésére visszahívták funkciójából a városi rendőrség eddigi vezetőjét.

ogyalla

Peter Závodský polgármester kezdeményezésére az ógyallai képviselő-testület egyhangúlag hagyta jóvá Jozef Daráž visszahívását a városi rendőrség éléről. A novemberben megválasztott új városvezető elégedetlen volt a munkájával. A menesztésről egy hónappal ezelőtt döntöttek a képviselők.

Peter Závodský kérdésünkre elmondta, versenytárgyalás útján választják ki az új rendőrparancsnokot, ennek előkészítése folyamatban van. A végső döntést azonban a képviselő-testület hozza majd meg. Mint mondta, nincs konkrét jelöltje a tisztségre, éppen ezért írják ki a versenypályázatot. Az új rendőrparancsnok kinevezéséig Peter Halanda vezeti a városi rendőrséget megbízottként. A leváltott parancsnok továbbra is állományban marad, és nem változtatnának a városi rendőrség létszámán sem – jelenleg 10 rendőre van a kisvárosnak.

Nemcsak rendőrparancsnokot keresnek Ógyallán, hanem három megüresedett városi hivatali tisztségre is várnak jelentkezőket. Környezetvédelmi szakreferens és kulturális szakreferens pozíciókra, valamint a városi hivatal szolgáltatási részlegére is keresnek alkalmazottat – a vonatkozó állásajánlatok a város weboldalán is elérhetők.

(d)

Top