Karatésok újítják fel a röpicsarnokot

 

Évi egy eurós jelképes összegért veszi bérbe  Komárom városától a röplabdacsarnokot a Wasabi Team kyokushin karateklub, amely cserébe vállalja a létesítmény felújítását. A csarnokban nemcsak a karatésoknak jut majd hely, hanem más sportolóknak is.

A napokban írhatja alá a Wasabi Team kyokushin karateegyesület Komárom városával azt a bérleti szerződést, amelynek értelmében a sportklub 20 évre 1 eurós jelképes áron bérbe veszi a Vársor utcai röplabdacsarnokot. Az egyezség szerint az egyesület vállalja, hogy a szerződés megkötésétől számított 5 hónapon belül önerőből megkezdik a rossz állapotban lévő csarnok felújítását.

„15 éve tartunk edzéseket a környékbeli falvakban, úgy éreztük, eljött az ideje, hogy a jövőben már egy központi edzőteremben foglalkozzunk a csaknem 70 tanítványunkkal. Erre a célra ideális helyszín lenne a röplabdacsarnok“ – mondta el lapunknak Molnár Péter, a Wasabi Team elnöke. „Karatésainkon kívül természetesen helyet adnánk a csarnokban más sportoknak, így akár további küzdősportoknak is, mint ahogy az itt található mászófalat is  minden érdeklődő számára elérhetővé tennénk. Az évi 1 eurós bérleti díj fejében vállaljuk, hogy saját erőből helyrehozzuk a csarnokot“ – tette hozzá.

ropi

Az évekig röplabdacsarnokként működő létesítményre igencsak ráfér a felújítás. A legfontosabb feladatok között szerepel a csarnok talajának újraparkettázása, az épületbe ugyanis a tavaly nyári esőzések után nagy mennyiségű víz folyt be, a talaj ezért teljesen tönkrement, a parketta sok helyen felpúposodott. A karateklub a csarnokban szeretne egy kisebb, mintegy 100 négyzetméteres tornatermet is kialakítani – edzéseik jelentős részét itt tartanák. Emellett a jelenlegi két mellékhelyiségen túl további két szociális helyiséget is kialakítanának-felújítanának. „Ezekhez természetesen támogatókat is sikerült szereznünk, de azzal számolunk, hogy a munkák nagy részét mi magunk is el tudjuk végezni. A felújítást már a nyáron megkezdenénk, hogy a következő iskolai év elején sorra kerülő toborzásunkat már az új otthonunkban rendezhessük meg“ – árulta el a klub elnöke.

Nagy Tamás, a röplabdacsarnokot eddig üzemeltető Comorra Servis igazgatója üdvözölte, hogy a városi képviselők legutóbbi testületi ülésükön – teljes egyetértésben – rábólintottak az ingatlan bérbeadására. A csarnok fenntartása ugyanis jelenlegi állapotában hosszú ideje nem kifizetődő, ráadásul a nyári és téli hónapokban is alig volt kihasználva.

(lm)

 

Top