Június első hete a gyerekeké

Komárom. Június első hete a gyerekekről szól Komáromban, nem csak a belvárosban, de a város több részén, a Holt-Vágon, Őrsújfalun és Kaván is lesznek programok.

Június elsején, kedden ingyenes fagyizásra várják a gyerekeket a belvárosi fagyizókba (a Klapka tér két fagylaltozója, a Nádor utcai Giovanni, Európa udvar bejárata és Luigi Gelato a Király püspök utcán), összesen 1001 gombócot osztanak szét. Rossz idő esetén az akciót szerdára csúsztatják. Ugyancsak kedden nyit a komáromi strandfürdő, és a nemzetközi gyermeknap alkalmából a 15 év alattiaknak ingyenes belépőt biztosítanak. Kováč Zsófia Anna – HorgolZsó Emilről és Nináról szóló komáromi történeteit Rák Viki színművész tolmácsolásában pedig a Klapka téren hallgathatják meg a gyerekek ezen a napon. A szabadidőközpont csapatának irányítása mellett keddtől szombatig különböző ügyességi játékokba, kvízekbe kapcsolódhatnak be a gyerekek, a megfejtőkre ajándékok várnák; e programok helyszíne a Klapka tér. Az Anglia park melletti gyerekpark keddtől szombatig törpemókás birodalommá válik, minden törpe egy-egy szórakoztató feladatot rejt majd.

Június 6-án, vasárnap 14 órára a Holt-Vág partjára várják családi piknikre az érdeklődőket, a Villa Camarum Polgári Társulás itt szervezi meg a Komálom Lite-ot, azaz a korábbi években nagy sikernek örvendő Gyerkőcfesztivál egyszerűsített változatát Ninával és Emillel. (Ha lehetőségeik engedik, augusztus 29-én egy nagyobb rendezvényt is tervezek a belvárosban.) Az, hogy ki a csuda Emil és Nina, honnan ismerik egymást, és egyáltalán, mit csinálnak a Klapka téren, Rák Viki elbeszéléseinek köszönhetően a nap végére fokozatosan kiderül. A legapróbbaknak Süll Kinga a tart Ringató foglalkozást, a nagyobbakat a Jaja bábszínház szórakozhatja, majd a győri Belvárosi Betyárok zenekar „betyáros” koncertjén táncolhatnak-bulizhatnak.

Családi programokból a városrészek sem maradnak ki. Szombaton Őrsújfalun tartanak zenés családi napot a focipályán a helyi Dynamo sportklub szervezésében. A délelőtti focitornára Marcelháza, Naszvad, Keszegfalu, Ekel és Ímely csapatát várják. Lesz gulyásfőzés, koncert, szülő-gyerek foci, átadják a felújított lelátót, egy többfunkciós homokos röplabdapályát és egy egyedi szelfipontot is.

A kavai gyereknapi program szombaton, 15 órakor kezdődik a kultúrház melletti parkban, ahol egy új közösségi helyet is felavatnak. A gyerekeket játékos ügyességi vetélkedők várják, este pedig zenés tábortűz mellett szórakozhatnak a jelenlévők.

(v)

Top