Járási vadászverseny

2014. október 19-én a komáromi ROYAL Sportlövő Klub falain belül került megrendezésre a „Szlovák Vadászszövetség Komáromi járási szervezetének vándorserlege – M800“ elnevezésű lövészverseny.

A főszervező a Szlovák Vadászszövetség Komáromi járási szervezete volt Kocsis Viliam vezetésével. A megmérettetésre a vadászszövetség tagjai illetve a meghívott vendégek nevezhettek egyéniben illetve háromtagú csapatokkal. Maga a verseny kiskaliberű puskával zajlott és a versenyzőknek az 50 m-re felállított lőlapokat kellett minél pontosabban eltalálni. Négyfajta célpont volt elkészítve, melyekre 2×10 lövést kellett leadni. Elsőnek egy ülő róka volt a cél, melyre fekvő helyzetben, puskatávcső segítségével kellett lőni, majd következett az őz, ugyancsak 50 méterre, de már álló helyzetből, viszont ugyanúgy puskatávcső segítségével, valamint egy merev támaszték segítségével. Ezek után következtek a nehezebb feladatok, ugyanis a zergére már egy szabadon felállított, a lövész által tartott bot segítségével és puskatávcsővel kellett leadni az előírt lövéseket. Magát a versenyt talán a legnehezebb diszciplína zárta, mely a vaddisznót ábrázoló lőlap minél pontosabb eltalálása volt puskatávcső segítségével, de mindennemű támaszték nélkül, tehát szabadon tartott fegyverrel.

sportloveszet
A verseny ideje alatt 1200-szor kerültek elsütésre a fegyverek, s ezek a lövések mind célba is találtak. Az értékelőbizottság tagjainak így sok teendőjük volt, de a pontos és odafigyelő munkájuk alapján a következő eredmények születtek:

Egyéni:
1. Orosz Attila 794 p. (max. 800 p.)
2. Kocsis Viliam, Ing. 791 p.
3. Skalnická Mahulienka 791 p.
4. Kósa Gusztáv 790 p.
5. Szabó Róbert 789 p.
6. Kinczer Ladislav 754 p.
7. Krastenics Tibor 750 p.

Csapatok:
1. Szentpéter 2319 p.
2. Izsa 2170 p.

Fuisz Attila

Top