Itt lehet tesztelni önköltségesenA kormány döntése értelmében július 1-jétől már csak fizetős antigén- és PCR-tesztelésre nyílik lehetőség – néhány kivételtől eltekintve. Az önkormányzatok, hacsak a Regionális Közegészségügyi Hivatal másként nem rendelkezik, már nem is adhatnak ki tesztelési tanúsítványt. Önköltséges alapon azonban Komáromban két helyen továbbra is végeznek Covid-19 antigénes szűrést: a kórházban és a Semmelweis Ignác Egészségközpontban. Utóbbi helyen napokon belül PCR-tesztelés is beindul, ugyanígy Gútán, a MEDCHIR Kft. szervezésében is van mód mindkét tesztfajta abszolválására. Szó van arról, hogy Naszvadon és Ógyallán is lesz lehetőség ag-tesztelésre.

A komáromi Semmelweis Ignác Egészségközpontban (volt Zdravcentrum) továbbra is van lehetőség antigénes tesztelésre. A hét minden napján – ünnepnapokon is – 12.30-tól 16.30-ig tart nyitva a tesztelőállomás. Előzetes bejelentkezésre – időpontfoglalásra – azonban nincs már lehetőség, miután az állam megszüntette a központi rendszert. Vagyis érkezési sorrendben fogadják az ügyfeleket. Egy antigénteszt elvégzése 13 euróba kerül – lényeges tudnivaló, hogy a központ az egyik legjobb minőségű teszttel dolgozik, amit az EU 20 tagországa ismer el. Az ügyfél alapesetben 4 nyelvű tanúsítványt kap – magyar, szlovák, angol, német. Mint megtudtuk, napok kérdése, hogy a PCR-tesztelés is beinduljon az egészségközpontban – ennek ára 55-60 euró körül mozog majd.

A komáromi Agel kórházban ugyancsak végeznek ag-tesztelést hétköznapokon, 7.30-tól 14.30-ig, 25 euróért. PCR-tesztelésre is van lehetőség, jelentkezni az agellab.sk weboldalon keresztül lehet, a tesztelés ára 50-55 euró, illetve a PCR-gyorsteszté (eredmény 3 órán belül) 109 euró. A Komáromi Regionális Egészségügyi Hivatalban is végeznek PCR-teszteket, antigénest viszont nem.

Gútán a helyi VMK épületében a MEDCHIR Kft. üzemeltet mintavételi pontot, mely a hét minden napján 8 és 16 óra között tart nyitva. Az antigénes tesztelés ára 10 euró a PCR-tesztelés pedig 60 euróba kerül. Utóbbi esetben ajánlott a telefonos előjegyzés a 0907/351 278-as számon – PCR-mintavétel 8 óra és 10 óra között lehetséges.

Információink szerint szó van arról, hogy Ógyallán és Naszvadon is nyílnak önköltséges ag-tesztelési pontok, ám egyelőre nem dőlt el, valóban így lesz-e, egyáltalán van-e rá igény.

(cs)

(Cikkünk a Delta eheti számában jelent meg.)

Top