Ismét Éjszaka az Ipariban

KOMÁROM. Az Ipari Szakközépiskola február 22-én délután hat órától este tízig ismét kinyitja kapuit azok előtt, akik szívesen benéznének: mert érdeklődnek az Ipari képzései iránt, mert nem hiszik el, hogy valóban el lehet tévedni ebben a hatalmas épületben, vagy szívesen nosztalgiáznának a régi tablókat nézegetve gyerekeikkel vagy unokáikkal.

ipari

„2015-ben szerveztük meg az első Éjszakát, majd az azt követő évben a másodikat – mindkettő nagyon jól sikerült” – mondja Vetter János, az intézmény igazgatója. “Kettős célunk volt a rendezvénnyel: egyrészt a Nyílt Napok munkaidőn kívüli alternatívája, hiszen bemutatjuk a szaktantermekben, műhelyekben, laboratóriumokban folyó munkát is, másrészt több mint húsz helyszínen olyan dolgokkal is találkozhattak az érdeklődők, amelyekkel csak ilyenkor tudtak – beszélgetéseket, kiállításokat szerveztünk, az általános tantárgyakat tanító kollégák is játékos feladatokkal várták az érdeklődőket, valamint a színjátszó csoportok próbáját is meg lehetett tekinteni. Idén a bemutatók és a szórakoztató programok között is lesz újdonság – ismét valamennyi generáció meg fogja találni az érdeklődésének megfelelőt.”

2018-ban is több mint 25 helyszínen lehet majd betekintést nyerni az iskolában folyó szakmai munkába, például a leglátványosabb és legnépszerűbb 3D-s nyomtatás és a CNC forgácsolás bemutatók megtekintésén felül a LabWiev tervezőprogramot is ki lehet majd próbálni. Az idei Ipari Kávéház vendégei Matusek Attila és Mészáros Tamás lesznek. Újdonság lesz a KEMPO bemutató is, valamint a „Volt egyszer egy TANTESTÜLET…” kezdeményezés, ahol az Ipari korábbi tanárai látogatnak vissza az iskolába, hogy velük is személyesen találkozhassanak az évekkel ezelőtt végzett diákok. Részletes programfüzet megtalálható az iskola honlapján és az esemény Facebook-oldalán is.

Önt is várjuk, Te is gyere!

Petheő Boglárka

Top