Iskolabezárások járvány miatt

Összesen nyolc járásbeli iskolát és óvodát kellett bezárni az akut légúti megbetegedések magas száma miatt. De nemcsak az influenzaszerű megbetegedések terjedése okoz gondot. A komáromi Ipari Szakközépiskolát azért zárták be több napra, mert hasmenéses-hányásos megbetegedés ütötte fel a fejét az intézményben.

Főként az óvodáskorú gyermekek körében ugrott meg az influenzaszerű megbetegedések száma az elmúlt héten (január 19-25.), de a 15 és 19 év közötti korosztályból is sokan betegedtek meg. Jelenleg helyi járvány van a Komáromi járásban – mondta el kérdésünkre Andrea Kološová, a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal vezetője.

Öt komáromi iskolát és óvodát zártak be a múlt héten: a Határőr utcai iskolát és a Víz utcai, Béke utcai, Hajós utcai és Kapitány utcai óvodákat is. További három járásbeli intézmény is erre a sorsa jutott a betegség terjedése miatt, mégpedig az ógyallai/zöldállási sepciális iskola, a szentpéteri szlovák iskola, valamint az újgyallai alapiskola. Andrea Kološová péntek délelőtti tájékoztatása szerint ezen a héten már nem lesznek zárva iskolai, illetve más intézmények az influenzajárvány miatt, de ez gyorsan megváltozhat.

Nemcsak a légúti megbetegedések magas száma miatt került sor iskolabezárásra. A komáromi Ipari Szakközépiskolában ugyanis hasmenéssel, hányással, hasfájással és hőemelkedéssel járó tömeges megbetegedés ütötte fel a fejét. A járvány miatt a regionális közegészségügyi hivatal 5 napra bezárta az iskolát és a kollégiumot is. Mivel múlt keddig csaknem az összes tanuló felgyógyult, szerdától az iskola újra megnyithatta kapuit. Egyelőre azonban nem sikerült megállapítani, pontosan mi okozta a hasmenéses járványt, még nem zárultak le a laboratóriumi vizsgálatok.

(csá)

(Cikkünk a Delta január 26-i számában jelent meg)

Top