Indul a Fészekrakó

Komárom. Fészekrakó címmel négy hónapig tartó projekt indul e héten, pénteken, amelyet két civilszervezet, a Fészek Családi Kör és a Villa Camarum Polgári Társulás közösen szervezett a 2018 a külhoni magyar családok éve program támogatásával.

SONY DSC

Szándékaikat és terveiket a minap sajtótájékoztatón ismertették a Zichy-pont civil közösségi központban, ahol a projekt valamennyi rendezvényét tartják. Tárnok Magda, a Vila Camarum Polgári Társulás tagja elmondta, azért álltak a Fészek Családi Kör által megálmodott rendezvénysorozat mögé, mert céljaik azonosak. „Számunkra is fontos az értékközvetítés a gyermeknevelésben és a tudatos felnőttek kinevelése” – hangsúlyozta.

Céljaikról Szegi Aranka és Molnár Krisztina, a Fészek Családi Kör Polgári Társulás alapítói elmondták, saját igényeik hozták létre a Kört. „Nincsenek előadások, amelyek segítenének gyermekeink tudatos nevelésében, ezért magunk kezdtük szervezni ezeket. Ahogy növekedett az előadások száma, tevékenységünket kiterjesztettük a Komárom környékén élő édesanyák részére. Célunk egy olyan felnövekvő generáció, amely védett közegből kerül ki” – tudatta Szegi Aranka.

A Fészekrakó projekt e hétvégétől négy hónapon át zajlik majd. „Négy pillérből áll” – fogott a tervezet ismertetésébe Molnár Krisztina. „Lesz egy hat-nyolc részes előadás-sorozat a témában nagy nevekkel. Az első előadó Szél Dávid családi és párkapcsolati problémákkal foglalkozó szakpszichológus, blogger, az Apapara című, az Európa Könyvkiadó gondozásában megjelent kötet szerzője lesz február 8-án, pénteken délután fél ötkor a Zichy-pontban. A női, illetve anyaszerepről Paizs Dóra tréner tart majd előadást, az időgazdálkodás, családlogisztika, háztartásmenedzsment témákba Erdélyi Boróka életvezetési coach vezeti be majd be az érdeklődőket. Azután előadásokat tartunk kisgyermekes édesanyáknak, ahol szó lesz a konfliktuskezelésről, a háborítatlan szülésről, a szoptatásról, a babahordozásról. Megvalósítjuk a Születés hete rendezvényt, a Komáromi Napok keretében a Kapcsolódás, kötődés, közösség című közösségi programot, tanácsadásokkal szolgálunk és megjelentetünk egy információs füzetet a frissen anyává vált nők részére a környékbeli lehetőségek elérhetőségeivel” – sorolta Molnár Krisztina.

Szegi Aranka elmondta, a projekt arra is kiváló alkalom, hogy az érdeklődők megismerjék a Fészek Családi Kör tevékenységét és egész évben folyamatosan keressék a további rendezvényeiket.

B. J.

Top