Illegális migránsokat fogtak

Komárom. Múlt héten csütörtökről péntekre virradó éjjel 1 óra körül illegális migránsokat füleltek le Komáromban a városi és az állami rendőrök közösen. Az osztrák rendszámú VW Touareg gépkocsiban 1 palesztin és 5 szíriai állampolgár utazott.

migrans

Értesülésünk szerint a Kossuth tér környékén járőröző városi és állami rendőrök egy szabálytalanul közlekedő járműre – ellenirányból behajtott egy egyirányú utcába – lettek figyelmesek. Közlekedési kihágás miatt igazoltatni akarták a sofőrt, aki azonban gázt adott és Pozsony irányába nagy sebességgel elhajtott. A rendőrök üldözőbe vették a kocsit, amely a Pozsonyi úton, a körforgalom után – valószínűleg a járdaszegélyre felfutva, vagy más akadályba ütközve – balanszot kapott és kitörött a kereke. A rendőrök az osztrák rendszámú járműben, amit egy 26 éves ukrán állampolgárságú férfi vezetett, hat migránst találtak, 1 palesztin és 5 szíriai állampolgárt.

migrans2

Mivel felmerült az embercsempészés bűntette, a helyszínen intézkedő rendőrök értesítették az idegenrendészet specialistáit; a migránsokat még az éjszaka folyamán elszállították. Az ügy további vizsgálatát a Migráció Elleni Nemzeti Egység vette át – tudtuk meg Denisa Bárdyovától, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

(vkm)

(Cikkünk a Delta február 11-i számában jelent meg.)

Top