Idén is lesz Komáromi Nyár

Vállalkozók, kulturális szervezetek és a város együttműködésének köszönhetően, a járványügyi korlátozások és a gazdasági bizonytalanság ellenére, kissé visszafogottabb formában ugyan, de idén is megrendezik a Komáromi Nyár rendezvénysorozatot – természetesen a szigorú közegészségügyi előírások betartásával. A különböző programok egységes arculattal jelennek majd meg.

komletoo-1024x571

Keszegh Béla polgármester és a főszervezők közös sajtótájékoztatón jelentették be a jó hírt. „Az elmúlt hónapok megpróbáltatásait követően rendkívül fontos, hogy régiónkban is a lehető leggyorsabban felélénküljön a gazdaság és újra pezsegjen az élet. A több hónapos karantén után az emberek egy élhetőbb, nyüzsgőbb várost szeretnének, ezzel együtt pedig segítjük a helyi vállalkozásokat és előadókat is” – mondta el Keszegh Béla. A Komáromi Nyár rendezvénysorozat az elmúlt években fokozatosan fejlődött – a Kovács Dávid városi képviselő által 2014-ben útjára indított Belvárosi Borteraszból nőtte ki magát – és tavaly nyáron már minden péntek, szombat és vasárnap volt program a Klapka téren.

„A programok kialakítása során fontos szempont volt, hogy a helyi előadóművészeket, kézműveseket és borászokat is támogassuk” – mutatott rá Ferenczi Zsolt főszervező. A VI. Bástyában található WineGarden borozó teraszán péntekenként a „Borászok a pult mögött” program keretében a régió egy-egy kiemelkedő borásza tart borkóstolót, szombaton esténként helyi zenészek lépnek fel. Különleges kulináris élményeket ígér a Csallóköz a grillen és az Erdély ízei elnevezésű rendezvény, július második hétvégéjén pedig a helyi borászok mellett a régió őstermelői kínálják portékájukat. Júliusban és augusztusban minden vasárnap este a Lehár Nyár rendezvényeinek örülhet a közönség, a szervezők reményei szerint ezek helyszíne – a hagyományoknak megfelelően – a Klapka tér lesz. Klemen Terézia, a Lehár PT elnöke megjegyezte, az esteket a zenei sokszínűség jellemzi majd. „A Dramaťák csoportunk június 11-én tartja a Zver előadás premierjét, és ettől kezdve egész nyáron folyamatosan lesznek előadások a Matica székházában. A Rebeli pedig a Tiszti Pavilon szabadtéri színpadán lép majd fel több alkalommal” – tájékoztatott Jozef Černek, a két csoport vezetője.

A szervezők a jövőben megjelenésében, grafikájában még egységesebbé szeretnék tenni a különböző társszervezők által kínált programokat, ezért egy közös brandet, arculatot terveznek, amely még hangsúlyozottabban jelzi majd, hogy az adott rendezvény a Komáromi Nyár része.

(vkm)

(Cikkünk a Delta június 9-i számában jelent meg.)

Top