Hetény rejtett kincsei

A Lilla Galéria és Falumúzeum épületében kerül sor a „Hetény rejtett kincsei” című kiállítás megnyitójára. A tárlat alcíme művészgólyák, hiszen gólyafalva révén a községben élő képzőművészeti tehetséggel megáldott embereket mutattak be a szervezők.

Takács Kamilla fuvolajátéka és Gál Tamás színművész szavalata után Rancsó Andrea, alpolgármester köszöntötte a szépszámú érdeklődőt, majd a község polgármestere, Magyari Ferenc megnyitotta a kiállítást. Beszédében elmondta, először sikerült összegyűjteni hetényi művészeket egy fészekbe, innen is a kiállítás címe.

Hetényi kiállítás 004

A kiállítókat Rancsó Andrea mutatta be: Deminger Hajnalka a gyöngyök szerelmese. A gyöngyökből, tüllökből, szalagokból újat alkot, hogy ne csak a tárgyakat, de az embereket is szebbé tegye. Ernecz Idát már gyermekkorában érdekelték a kézműves technikák. Hajótűs technikával készíti dísztárgyait. Hencz Gábor siklóernyős. A kiállításon légi felvételeivel mutatkozott be. Hencz Szabolcs 2 éve vált igazi fafaragóvá. Pluhár Ilona a gyöngyfűzés után a gravírozást is kipróbálta. Keze munkája által poharak,vázák, tálak váltak igazán egyedivé. Pluhár Katalint a szép színes gyöngyök világa egy életre elcsábította. Takács Mihály portré karikaturistaként keresi kenyerét. Szabad idejében közismert személyekről készít portrékat és absztrakt festményeket is. Lánya, Takács Kamilla is örökölte tehetségét, így a kiállításnak ő volt a legfiatalabb művészgólyája. Vörös Ernő mestere a tájkép- és a csendéletfestésnek. Két ifjú hölgy – Gál Alexandra és Egri Erika – a vászon szerelmesei. Most bontogatják szárnyaikat. A kiállításon A Habb zenekar is bemutatkozott, Vörös Péter, Ifj. Dékány Miklós, Bertók Olivér, Molnár Pál, Ollé Gábor és Szalai Zalán hetente egy alkalommal közös zenélés által kapcsolódnak ki.

Kép és szöveg: miriák

Top