Hét polgármesterjelölt Ógyallán

Komáromhoz hasonlóan járásunk legkisebb városában is heten pályáznak a város élére a novemberben esedékes önkormányzati választásokon. Három pártjelölt és négy független, közülük csak ketten indultak négy évvel ezelőtt is.

Ib5fm_aYQ6-uW9dkV9Hx8Q_Komunalne-volby-tasr1-770x470

Múlt szerdán hivatalossá vált, hogy kik szállnak harcba a polgármesteri székért Ógyallán. A Magyar Közösség Pártja a jelenleg regnáló polgármestert, Basternák Ildikót indítja, miközben az MKP az egyetlen, amely teljes, 11 tagú képviselőjelölti listát állított. A SPOLU párt Hajníková Angelikát jelölte a város élére, míg a Kotleba-féle ĽSNS (Mi Szlovákiánk) Rusňák Miroslavot. A Híd párt most sem állított polgármesterjelöltet Ógyallán, 3 képviselőjelöltet viszont igen.

A független polgármesterjelöltek közül Závodský Peter az egyedüli, aki már négy évvel ezelőtt is próbálkozott, akkor még a Sieť párt színeiben a negyedik helyen futott be. Az akkori választáson magabiztos győzelmet arató Basternák Ildikó alpolgármesternek nevezte ki, ám másfél évvel később menesztette tisztségéből. Botoš Marian korábbi városi rendőrparancsnok ugyancsak függetlenként próbálja elnyerni a választók bizalmát, ahogy az adóhivatalban dolgozó Krivanek Mária, valamint Tomaščin Štefan ógyallai önkormányzati képviselő – utóbbi 2014-ben a negyedik legtöbb szavazatot szerezve került a képviselő-testületbe.

(csá)

Kapcsolódó cikkeink:

“Együttműködésre vagyunk ítélve”

Bővítés az ipari parkban

Ógyallán Basternák Ildikó az új polgármester

Top