HangulatjelentésÚjabb mélypontoz érkezett a testületiCsaba-Adam-e1430117563575 munka: több mint 4 órán át, feszült légkörben zajlott a vita arról, hogy idén milyen beruházásokra különítsen el a város pénzt. Különösen szomorú, hogy nem valódi vitáról volt szó, hiszen a legtöbbet felszólaló képviselők többnyire nem konkrét javaslatokkal álltak elő, hanem homályos és indulatos eszmefuttatásokkal húzták az időt. Andruskó Imre bírálta a sajtót, képviselőtársait, volt egy kis személyeskedés is, Gajdáč Ondrej pedig egyenesen illegitimnek nevezte a szavazást.

Az időhúzás fő oka, hogy ezúttal a hiányzók miatt nem a Híd frakciója köré csoportosuló oldalnak volt többsége a testületben, hanem – ahogy Andruskó Imre fogalmazott – a másik oldalnak. Az időhúzók attól tartottak, hogy a most többségben lévő Komáromi Függetlenek Csoportja, kiegészülve négy további függetlennel, megszavazza azt a képviselői elképzelést, mely szerint június végéig jegelik azokat támogatásokat, amelyeket a költségvetésről való szavazáskor hagytak jóvá a beszámolónkban említett 180 ezer eurós bevételi emelést elköltve. Ez leginkább a városi médiacéget, a Com-Médiát érintette volna, ahol 50 ezer eurót fagyasztottak volna be június végéig.

Teltek az órák, a testületi erőviszonyok nem változtak – nem érkeztek további képviselők –, majd szavazásra került sor. Tragikomikus véget ért az obstrukció:
a testület nagy többsége gond nélkül megszavazta Andruskó Imre 1 százalékos javaslatát. Kiderült az is, hogy a nagy többség a városi hivatal javaslatait is támogatja. Így csupán annyi történt, hogy érdemi munka helyett több óra telt el felesleges szócsépléssel. Ezután viszont megnyugodtak a kedélyek, még egy bocsánatkérés is elhangzott, és jóval nagyobb sebességgel folyhatott az ülés.

Csaba Ádám

Top