Hamarosan összeül a képviselő-testületKomárom. A koronavírus miatt meghozott óvintézkedések óta először ül össze a városi parlament. Nagy valószínűséggel május 21-én lesz az ülés.

SONY DSC

A jelenlegi képviselő-testület alakuló ülése 2018 decemberében

Jelen állás szerint Komáromban nem online ülésre kerül sor, mint sok más önkormányzat esetében, hanem valóban összegyűlnek az önkormányzati képviselők. Erre azonban nem a szokásos helyen, a városháza nagy üléstermében kerül sor, hanem a Tiszti pavilon dísztermében. Ennek oka, hogy csak itt lehet betartani a különböző óvintézkedéseket, például azt, hogy a 25 városi képviselő – továbbá a városvezetők, hivatalnokok – egymástól legalább 2 méteres távolságra foglaljanak helyet. Ezenkívül más előírásokat és szabályokat is be kell majd tartani, összhangban az országos tiszti főorvos rendeletével. Ezek közül a leglényegesebb, hogy ezúttal nem lesz nyilvános az ülés – tehát lakosok nem lehetnek a helyszínen.

Egyes szakbizottságok már össze is ültek a múlt héten, de további bizottságok és a városi tanács is ülésezik majd a közeljövőben. Néhány bizottsági ülés online formában zajlott, de volt olyan is, amely a városházán, hagyományos módon – de a szükséges óvintézkedések betartásával.

(csá)

Top