Gyermekszemészet is lesz GútánMinden korosztály számára elérhető új szemészeti szakrendelő nyílik Gútán. Nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek és a serdülők is igénybe vehetik az egészségügyi szolgáltatást.

egeszsegugyi kozpont guta

Új szemészeti szakrendelő megnyitását engedélyezte a városi önkormányzat legutóbbi ülésén. A képviselők megszavazták, hogy dr. Lauko egykori rendelőjében dr. Balázs Mária szemészetet nyisson, amely a doktornő elmondása alapján nemcsak felnőttek, hanem gyermekek és serdülők számára is elérhető lesz. Balázs Mária a testületi ülésen vázolta, hogy a Brünni tér 4-es szám alatt lévő Egészségügyi Központban kívánja elindítani praxisát és Szlovákiában is ritkaságszámba menő gyermekszemészetet is üzemeltetne. Balázs Mária nyolcéves szakmai tapasztalattal rendelkezik, amit szülővárosában, Léván, illetve Prágában, valamint Németországban szerzett, ahonnét öt és fél év után gútai származású férjével Gútára költözött.

Az ülésen Horváth Árpád polgármester rámutatott, a jövőben éppen a kiadandó helyiségekben a lift kerülne kialakításra, vagyis ekkor költöznie kellene, amire a leendő bérlő azt felelte, ez megoldható. A város 28 euró négyzetméterenkénti bérleti díj fejében adja ki a helyiségeket, ehhez még hozzájön a rezsiköltség. A szemészet a rendelőintézet földszintjén kap helyet, ahol már van egy szemészet. Az Egészségügyi Központban egyébként a körzeti és gyermekorvosokon kívül szülész-nőgyógyász, bőrgyógyász és fogorvos, valamint diabetológus, illetve belgyógyász is fogadja a betegeket.

Borka Roland

Top